Revy-break på Børglum Kloster

Skuespillere og revydirektør besøgte klosterets middelaldermarked - og Krummes hule

Birgit Eriksen
Foto: Lars Pauli
Børglum 22. juni 2018 17:26 - Opdateret 22. juni 2018 17:28

BØRGLUM: Hjørring Revyens skuespillere og revydirektør Henrik Baloo Andersen gæstede traditionen tro Børglum Klosters middelaldermarked - og ikke mindst Krummes hule, der rummer historier og billeder fra tidligere års revyer.

Teamet fra Hjørring Revyen fik - også traditionen tro - følgeskab af inviterede gæster fra Hjørring og opland, og de mange gæster skabte trængsel i Krumme-hulen.

Og som traditionen foreskriver, blev skuespillerne også i år bedt om at skrive deres autograf på et lagen i Krummes hule. På den måde var de med til at skrive ny revy-historie.

Anne Rottbøll bød velkommen, og glædede sig over den store opbakning til den tradition, som Krumme Schmidt har skabt og holder i live.

Det var således ottende år i træk, at Hjørring Revyen gæstede Børglum Kloster og Krummes hule.

Hjørring Revyens direktør og kapelmester Henrik Baloo Andersen kaldte besøget på klosteret for et skønt afbræk i en travl hverdag.

- Det er rigtig hyggeligt. Krummes hule rummer Hjørring Revyens historie, og vi har altid nye folk på scenen, der endnu ikke har set stedet. Så det her deltager vi gerne i, sagde Henrik Baloo Andersen.

Og revy-folkene gik i sandhed et ganske hektisk døgn i møde.

- I aften sidder der 430 mennesker i salen - alle bordene er taget ud, og der er lavet en helt ny opstilling. Vi er rigtig glade for de mange muligheder, vi kan få afprøvet - også de mange tekniske muligheder teateret rummer.

Og allerede lørdag eftermiddag var skuespillere og orkester klar til endnu en revy-runde på Vendsyssel Teaters scene.

Henrik Baloo Andersen fortalte, at hele holdet føler sig godt hjemme på det nye teater.

- Selvfølgelig var vi spændte på at flytte revyen til Vendsyssel Teater, men det er helt sikkert den rigtig beslutning i forhold til fremtiden. Vi er meget glade for at være der, sagde Henrik Baloo Andersen.

Blandt gæsterne var direktør for Vendsyssel Teater, Lars Sennels, der for det første glædede sig til at se Krummes hule for første gang - og så glæder han sig også over, at Hjørring Revyen er flyttet til byens nye teaterhus.

- Jeg har presset på for at få revyen til at flytte, og den passer fantastisk ind på vores nye teater, konstaterede Lars Sennels.

Et synspunkt han deler med viceborgmester og formand for Vendsyssel Teater, Henrik Jørgensen:

- Vi er rigtig glade for, at I tog den beslutning, og det har blandt andet betydet, at vi nu ser rigtig mange nye mennesker på Vendsyssel Teater.

Efter velkomst, taler og fotografering foran klosterporten, overværede forsamlingen et middelalderdrama på plænen foran klosteret, inden kursen blev sat mod Krummes hule.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...