Hestesport

Ridecenter vil have professionel bane

Bedre faciliteter skal bane vej for nye aktiviteter på Stutteri Mjölnir

Haraldur Sigvaldason og Lotte Berg, der sammen driver Stutteri Mjölnir, har det mål, at stedet skal blive et kraftcenter i Nordvestjylland for aktiviteter med islandske heste. Foto: Ole Iversen

Haraldur Sigvaldason og Lotte Berg, der sammen driver Stutteri Mjölnir, har det mål, at stedet skal blive et kraftcenter i Nordvestjylland for aktiviteter med islandske heste. Foto: Ole Iversen

NØRHÅ:Afholdelse af stævner, kåringer og opvisninger, handicapridning samt coaching og behandling for stress, hvor heste spiller en hovedrolle. Det er nogle af de ideer og planer, som parret bag Stutteri Mjölnir har, og som vil være et stort skridt nærmere virkeliggørelse, hvis stutteriet får anlagt en ny, professionel ridebane.

- Vi har overvejet i lang tid at søge midler til det fra LAG, og nu fik vi det gjort, fortæller Lotte Berg. Hun har sammen med sin mand Haraldur Sigvaldason drevet ridecentret ved Nørhå i 17 år.

Budgettet for den ny ovalbane, som parret ønsker at anlægge, er på 438.000 kroner. LAG Thy-Mors besluttede på det seneste møde at indstille Stutteri Mjölnirs projekt til 165.200 kroner i støtte. Nu venter parret på endeligt tilsagn fra ministeriet og vil også prøve at søge om støtte til projektet andre steder.

- Vores ærinde er ikke at skabe jobs til os selv, for vi har allerede nok at lave. Men vi vil gerne åbne op for, at der kan skabes aktiviteter og arbejdspladser ved, at man for eksempel holder kurser med eksterne kursusledere eller henter instruktører ind udefra, siger Lotte Berg.

I forvejen benyttes Stutteri Mjölnirs faciliteter af klubben Hrimfaxa, der dækker Thy, Mors og Salling. Det er en lokalklub under Dansk Islandshesteforening.

Fem gangarter

Det er også islandske heste, Lotte Berg og Haraldur Sigvaldason beskæftiger sig med. Den planlagte ovalbane vil være specielt indrettet til trænings- og konkurrencebane for islandske heste. Banens fire meter brede spor skal være 250 meter langt. I midten placeres en dressurbane, og langs siden en 250 meter lang pas-bane.

Her vil man kunne træne og vise de islandske hestes fem gangarter, skridt, trav, galop, tølt og pas.

- Hvis vi får anlagt sådan en bane i topkvalitet, vil den kunne bruges til kåringer, konkurrenceridninger, træning op til kåringer og meget andet, siger Lotte Berg.

Parret mener, at banen vil være et vigtigt skridt på vejen til at gøre Mjölnir til et kraftcenter for aktiviteter med islandske heste i Nordvestjylland.

- Det skal ikke kun være for sportsryttere og dem, der går op i konkurrencer. Vi vil gerne kunne tilgodese alle brugergrupper, understreger de.

Godt for stressramte

I forvejen tilbyder Stutteri Mjölnir blandt andet rideture i de nærliggende naturområder kombineret med undervisning.

- I de år, vi har tilbudt ridning, er der kommet flere og flere stressramte og har været med. Det er ikke sådan, at vi har målrettet kurser mod dem, men de siger, at ridning virker helende, og at de får koblet af fra tankemylderet ved at omgås de store dyr, fortæller Lotte Berg.

Hun er derfor blevet optaget af, hvordan man kan bruge heste i forbindelse med behandling for stress, og også i forbindelse med kurser i coaching.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.