Rideklub i fremgang

Sæby Rideklub har vendt økonomien, ansat en daglig leder og tilbyder højkvalificeret undervisning

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Thomas Steen Vilhelmsen har været formand i et år, og glæder sig over den udvikling klubben er inde i.

SÆBY:Lidt syd for byen, lige op ad Knæver Hede - tæt på både skov og strand - ligger Sæby Rideklub.

Det har den gjort i omkring 20 år, og her har man udover adskillige store folde en 1200 kvm ridehal, to udendørs dressurbaner og en stor udendørs springbane.

Klubben har for nærværende omkring 60 medlemmer, og per første august, har man ansat en daglig leder.

Det er 25-årige Pernille Sigsgaard, som dels passer de 17 heste som i øjeblikket står opstaldet i rideklubben, dels underviser i dressur, og samtidig driver egen salgsstald hvor hun både uddanner og sælger heste.

- Jeg er nu ikke helt ny her i klubben, for jeg har undervist i dressur her i tre år. Det er et rigtig rart sted, hvor der er plads til alle, hvad enten det er konkurrenceridning eller hygge, fortæller hun.

Pernille Sigsgaard er oprindeligt fra Aabybro, men er nu flyttet til Sæby. Hun har været i lære som berider i Aalborg, arbejdet to år på Katrinelund på Mors, der har en stor hingstestation og redet heste til i Norge.

Opadgående spiral

Så det er et velbeskrevet cv hun medbringer, og samtidig har klubben fået tilknyttet nogle af Danmarks bedste undervisere.

Det drejer sig om Thomas Sigtenbjerggaard, som er en af landets bedste dressurtrænere og Daniel Cassøe fra Farsø, der underviser i spring, hvor han selv har vundet medaljer ved DM.

De to underviser Pernille og et par af de andre dygtige piger på rideskolen ugentligt, og Pernille Sigsgaard kan så lære kundskaberne videre til klubbens andre ryttere.

Det forhold er man glade for i klubbens bestyrelse.

- Det er egentlig en del af en opadgående spiral, som jeg synes klubben er inde i. Vi har tidligere haft lidt hårde tider blandt andet økonomisk, men efter vi ændrede på vilkårene for opstaldning sidste år er også det kommet plads. Og nu har vi så ansat Pernille, som står for den daglige drift, og det er noget vi har manglet. Hun er udover at være en rigtig dygtig underviser, også utrolig god til at omgås mennesker med en løsningsorienteret tilgang til tingene, og det har virkelig stor værdi, siger formand for rideklubben Thomas Steen Vilhelmsen.

God stemning

Han fortæller også, at målet med klubben er at blive en lille og driftig klub med to årlige stævner og fuld opstaldning. Og i det hele taget være et sted for alle.

- Vi ligger jo et rigtig godt sted, hvor der er skov lige ved siden af, og strand rigtig tæt på til hyggeture. Og så synes jeg også vi kan tilbyde træning på højt niveau, og den cocktail skulle gerne gøre Sæby Rideklub til et sted, hvor der er plads til alle. Vi har da også medlemmer lige fra 12 år og op til 60, siger Thomas Steen Vilhelmsen.

Pernille Sigsgaard skal som nævnt stå for hele den daglige drift, og det er en opgave hun har det godt med.

- Min største opgave bliver jo at ride. Både som underviser, men også når jeg uddanner hestene. Det er ligeså meget et fuldtidsjob som en livsstil, og selvom det på det niveau, som jeg gerne vil det, er arbejde hver dag, så går dagene stærkt. Og så er folk meget venlige herude, og gode til at rose og hjælpe hinanden, hvilket jeg sætter meget pris på, runder hun af.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.