- Riv mine lokaler ned

Restauratør Peer Sand har i Hanstholm Centret 3000 kvadratmeter tomme lokaler, som han regner med går på tvangsauktion

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HANSTHOLM:Restaurationsejer i Hanstholm Centret Peer Sand, Kræn Blosen, udtrykker skepsis med situationen ikke kun i Hanstholm Centret, men generelt med udviklingen i Hanstholm.

Han nævner blandt andet, at trawlerne udvikler sig med mere og mere teknologi, og selv om de bliver større, betyder det ikke nødvendigvis mere mandskab.

- Det er lidt ligesom med landbruget, hvor gårdene bliver større, uden at der bliver ansat flere folk, siger han.

Peer Sand ser tommer huse, der er svære at sælge, når han kaster sit blik rundt i Hanstholm.

- Vi har ganske få tilflyttere og for mange fraflyttere, og det kan jo ikke andet end give en negativ udvikling for centret, mener han, der i samme åndedrag nævner fraværet af færgerne, et tomt rådhus og et tomt Sømandshjem.

- Som jeg ser det, så er Hanstholm ikke et godt sted at placere sig for et ungt menneske, lyder det fra Peer Sand, der ligesom flere andre holmboer går og venter på, at der kommer gang i havneudvidelsen.

- Før det sker, tror jeg, at det bliver vanskelig at få sat gang i noget her i Hanstholm, mener han.

Død kapital

Peer Sand ejer 3000 kvadratmeter tomme butikslokaler i Hanstholm Centret uden mulighed for at leje dem ud.

Han vurderer, at det kan ende med, at det 3000 kvadratmeter store butikslokale i centret går på tvangsauktion.

- Det kan nemt gå sådan, at kreditforeningen river det hele ned, siger han, hvilket Peer Sand i øvrigt ikke vil begræde.

Mindre areal

Han peger på, at et mindre areal vil give det indtryk, at der sker lidt mere i stedet for som nu, hvor gangarealerne ligger øde hen og flere butikslokaler står tomme - inklusive hans egne.

- Situationen i Hanstholm giver en negativ afsmitning på centret, mener Peer Sand, der ligeledes ser en hård konkurrence fra andre byer, og i den konkurrence er risikoen til stede, at Hanstholm Centret trækker det korteste strå.

Annoncering

Formanden for centerforeningen i Hanstholm Centret Alice Mandøe afviser på det kraftigste, at centret står foran en eventuel lukning.

Mistanken er opstået, fordi centret har indrykket en annonce i Hanstholm Posten onsdag 19. december, som opfordrer til, at man handler i centrets butikker.

- Kunderne er nødt til at handle med centrets butikker i stedet for at gå andre steder hen, siger Alice Mandøe, der erkender, at centret mangler tre typer butikker, og det er herretøj, sport og isenkram.

- Og vi leder med lys og lygte efter denne type butikker, slår hun fast.

I løbet af foråret lukker Danske Bank sin filial centret.

Det er ifølge Alice Mandøe selvfølgelig en forkert udvikling, men hun hæfter sig samtidig ved, at en af de tidligere butikker genåbner til foråret med en ny ejer.

Fri afbenyttelse

Annoncen i Hanstholm Posten 19. december er layoutet af Dansk Detail, og direktør Jens Birkeholm fortæller, at annoncen er tilbudt foreningens medlemmer.

- De medlemmer, som synes og mener, at de har behov og lyst til at bruge annoncen, kan gøre det, siger han.

Jens Birkeholm fremdrager eksemplet med, at borgerne beklager sig, når den sidste købmand er lukket, og hvorfor han dog ikke bare kunne blive lidt længere.

- Men vil kunderne have butikker i lokalområdet, så har de en stor mulighed for at påvirke udviklingen, og det kan de ved at lægge deres indkøb lokalt, understreger Jens Birkeholm.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.