Røde Kors på weekendlejr med flygtningene

Sommer – sol og på weekendlejr - hvor heldig kan man være...

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LYNGSÅ:På Røde Kors Lejren forleden deltog mere end 80 deltagere på den årlige familielejr for flygtninge på Klitten - i Lyngså.

Hele weekenden strålede solen om kap med de glade deltagere, der muntrede sig med dragebygning, aftenløb med spejderne, gøglerlørdag, kreativt værksted hvor der blev skabt smykker - og en masse andre aktiviteter.

Frivillige fra Ungdommens Røde Kors lavede flotte masker og anden dekoration med ansigtsmaling – mest på børnene. Og så var der to hoppeborge, så børn under seks år havde mulighed for at tumle rundt uden at blive løbet over ende af de store.

Klitten er et fantastisk sted at afvikle en familielejr, hvor der er mange børn med. Der er legeplads til de mindre børn og boldbaner til både store og små. Og der er mulighed for at spille fodbold og lege sammen både børn og voksne.

I år var det flygtninge fra Syrien, der lavede lækker mad til alle lørdag aften, så syrisk mad var weekendens festmiddag. Ellers var alle fælles om madlavning, opvask og oprydning, alle havde køkkentjans på skift og deltog i fællesskabet. Og det medvirkede til at forplejningen var helt i top hele weekenden.

Stemningen ved lørdagens lejrbål var rigtig god, det var en lun aften, og alle hyggede sig længe omkring bålet med snobrød og pandekager. Efter bålet blev mange ude på terrassen og underholdt med dans og sang, og det var både festligt og helt spontant.

Med kun få hundrede meter fra stranden var det oplagt, at det blev til flere strandture. Og søndag formiddag var der konkurrence om, hvem der kunne lave den flotteste sandfigur. Både børn og voksne deltog med stor begejstring i byggeriet og resultaterne blev flotte, interessante og ubeskrivelige.

Det var et fantastisk badevejr, og det benyttede mange sig af og tog en dukkert. Så det havde ingen hast med at komme tilbage til frokosten.

Det var flygtninge fra Sæby, Frederikshavn og Skagen - en blandet flok af forskellige nationaliteter og det blev en rigtig god weekend - fyldt med fælles oplevelser - et godt sammenhold og masser af glade mennesker.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.