Rønnerne bliver revet ned

Sommerhusene ved Kollerup Strand er væk inden påske. Dermed kan 40-års sag blive lukket

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

jammerbugt: Sommerhusene på Kollerup Strandvej mellem Kollerup Strand og Grønnestrand har i mange år været en torn i øjet på lokale og turister. Nu bliver husene jævnet med jorden.

- Vi er glade for at kunne sætte punktum i den over 40 år gamle appelsag, siger Karsten Frisk fra Naturstyrelsen, inden rendegraveren tager en luns af det første hus. Et hus, som mest af alt giver et indtryk af en svunden tid. Personlige ting, bøger, der har tilhørt en lille pige, lamper, gardiner, orange rosti-skåle, som har fået sin renæssance, borde og stole, madrasser og sengetøj flød i husene. Lige indtil entreprenør Ole Sand fra Fjerritslev satte sig bag rattet i sin rendegraver.

Ryddet inden påske

Appelsagen fik sin endelige afgørelse 22. februar, hvorefter opgaven blev sendt i udbud. 17. marts underskrev Naturstyrelsen Thy og Ole Sand kontrakten og få dage efter begyndte nedrivningsarbejdet, som skal være overstået 11. april.

- Vi skal være færdige i god tid inden påske, så alt er i orden når turisterne kommer, siger Karsten Frisk, der har forståelse for, at sagen har stor betydning for turistforeningen og lokale borgere.

- Men vi er underlagt nogle regler, der skal overholdes, når tidligere ejere gør indsigelse. Dernæst skete der nogle procedurefejl hos retten i Hjørring, som har bidraget til, at det hele trak i langdrag, men nu bliver det altså godt at få det overstået, siger Karsten Frisk.

Overtaget af tyskerne

Det ældste af sommerhusene er bygget i 1935 og blev i sin tid brugt af tyskerne som et Wohnhaus og var en del af en modstandsrede med maskingeværstillinger.

Når huset er fjernet, bliver der sat en permanent markering op, som fortæller om stedets historie.

Men der er ikke meget tilbage af de matrikler, som sommerhusene har ligget på, da havet har taget størstedelen.

Efter nedrivningen vil der stadig være sommerhuse i det kystnære område, men de ligger på privatejet jord og er ikke omfattet af fredningssagen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.