Politi: Fredeligt og festligt karneval

Der er rigtig god stemning til karnevalet, lyder det fra politiet. Fem er blevet anholdt i mindre sager

Hold festen på land, lyder det fra Nordjyllands Politi. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Hold festen på land, lyder det fra Nordjyllands Politi. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

AALBORG:Omkring 80.000 farverige karnevalsdeltagere har nu slanget sig igennem Aalborgs gader og er nået til Kildeparken.

Og indtil videre er festlighederne forløbet meget stille og roligt, lyder det fra Nordjyllands Politi klokken 19.

Fem personer er blevet anholdt for mindre forseelser, og ingen karnevalsgæster er kommet alvorligt til skade i festlighederne.

- Vi har indtil nu oplevet et Karneval i Aalborg, der overordnet har været præget af godt vejr, god stemning og rigtig mange mennesker i og langs optogene" siger vicepolitiinspektør Henrik Skals, der leder politiets indsats under karnevalet og tilføjer:

- Vi håber, vi kommer fredeligt igennem resten af eftermiddagen og aftenen i og udenfor Kildeparken, men vi ved også erfaringsmæssigt, at der kan komme en del anmeldelser sidst på aftenen og de næste dage.

Fem anholdt

En 29-årig mand fra Fyn, blev om formiddagen anholdt og sigtet for vold. Han blev kørt til Fyn, hvor han havde lidt "stående på bogen" hos Fyns Politi, som sandsynligvis vil fremstille ham i grundlovsforhør søndag. Derudover blev en 18-årig anholdt omkring klokken 13 ved Nordkraft, fordi han nægtede at følge politiets anvisning. Han blev senere løsladt men fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Klokken 14 blev en 21-årig mand anholdt ved Ansgar Kirken, fordi han optrådte voldeligt. Også han fik en bøde, ligesom en meget beruset 22-årig mand i Kildeparken.

En 25-årig blev anholdt, da han var eftersøgt til en tidligere voldssag. Ved anholdelsen blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde narko samt salgsposer, og han er nu også sigtet for forsøg på salg af narkotika.

Derudover har politiet fået en række meldinger om slagsmål, men kamphanerne var forduftet, hver gang politiet nåede frem til stedet.

Ung mand faldt ned fra lygtepæl

Karnevalet har også været skånet for slemme skader indtil videre.

Tidligere fik en 21-årig mand dog festen afbrudt brat, efter han kravlede op i en lygtepæl på Vesterbro og faldt et par meter ned. Karnevalet endte for ham med en tur på skadestuen.

Den unge mand var påvirket af alkohol og narkotika, da han kravlede op i lygtepælen.

Politiet har desuden i nogle tilfælde grebet ind over for personer, der har kastet med fx romerlys og glasflasker.

Politi: Bliv på land

Og så var der flere karnevalsdeltagere, der trængte til at blive kølet ned i sommerheden. Flere valgte dog at hoppe i havnen for at køle ned.

Men det må man ikke, og Nordjyllands Politi opfordrer derfor kraftigt til, at man lader være, og bliver på land.

- En del personer har fået den idé at bade i havnen under broer og blandt skibe, og selv om det kan være rart her i varmen, så er det hverken lovligt eller sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Vi ser gerne, at folk benytter andre badefaciliteter, siger Henrik Skals.

Afspærring med lastbiler for at beskytte karnevalsgæsterne. Foto: Martin Damgård

Afspærring med lastbiler for at beskytte karnevalsgæsterne. Foto: Martin Damgård

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.