Rosendal hylder Vendsyssel

Poul Erik Jensen har komponeret musik til Rosendals vers om Vendsyssel

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Digter og højskolelærer Jens Rosendal har skrevet en ny sang med titlen ”Vendsyssel”. Og lokale Poul Erik Jensen har komponeret en melodi til teksten.

Vi bringer her på siden tekst og noder til sangen.

Poul Erik Jensen glæder sig over den nye Vendsyssel-sang fra Jens Rosendal.

Der er en del Vendsysselsange og den sidste - og vel nok mest kendte - er af Jørgen Sørensen, der var fra Brønderslev. Han skrev i 1985 ”Hvor mågerne skriger”, da han arbejdede som musiklektor på Nr. Nissum Seminarium i Thisted.

- For et par år siden spurgte jeg Jens Rosendal i en af vores mail-kontakter - om ikke også han kunne skrive en Vendssyssel-sang, da han jo også oprindelig var vendelbo.

Jens Rosendal er født i 1932 og opvokset på et husmands sted mellem Try og Thorshøj i Gl. Sæby kommune.

- Jeg har mødt Jens Rosendal to gange. Første gang i Østervrå Kulturhus til musikforedrag sammen med Jens Nielsen og sidste år i januar i Hasseris kirke, hvor han stod for ”Digterkoncert” - altså alene med hans sange.

- Jens fortalte om sine digte og sange, inden de blev sunget, og der var også fællessange - en helt fantastisk oplevelse, og vi fik hilst på hinanden efter koncerten.

- Det blev ikke til noget med Vendsyssel-sangen det første år. Heller ikke det næste, og jeg mindede ham om muligheden flere gange - og ja - Jens er jo en meget travl mand, så jeg var godt klar over, at jeg ikke skulle presse ham. Men så lige pludselig sidst i november, kom der en mail, hvor der i emnelinjen stod ”Vendsyssel”, fortæller Poul Erik Jensen, der fluks fik i gang med at komponere en melodi til digtene.

- Denne gang kom melodien ikke med det samme. Så det blev en ”arbejdsmelodi” med en del timer bag - men nu er den her, smiler Poul Erik Jensen.

Jens Rosendal har bidraget med 13 sange i Højskolesangbogen, blandt andet ”Du kom med alt det der var dig” samt to salmer i salmebogen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.