Royal Arctic Line øger overskuddet i 2015

Det økonomiske resultat er forbedret med 58 millioner kroner i forhold til 2014

Royal Arctic Line kan aflæse stigende fragtmængder, lavere oliepriser og effektivisering i næsten en tredobling af overskuddet. Arkivfoto: Claus Søndberg
Erhverv 1. april 2016 09:17 - Opdateret 1. april 2016 11:50

NUUK/AALBORG: Rederiet Royal Arctic Line, der forestår al søtransport af gods til og fra Grønland og mellem de grønlandske byer og bygder, kommer ud af 2015 med et overskud på omkring 91 millioner kroner før skat. Det er en markant fremgang i forhold til 2014, hvor der var et overskud på 33 millioner kroner.

Resultatet er positivt påvirket af en samlet stigning i mængderne på trods af et fald fra 2014 på fire procent i de sydgående mængder.

Den godkendte stigning i fragtraterne med virkning 1. marts sidste år samt en effektivisering af sejlads-mønstret, der blev gennemført i begyndelsen af 2015, har begge ligeledes bidraget positivt.

Udviklingen af oliepriserne har medført en vigtig reduktion af omkostningerne og disse reduktioner er givet videre til kunderne.

Resultatet er at betragte som værende tilfredsstillende og er med til at ruste rederiet yderligere i forløbet op til den ny havn, de nye skibe og nye tiltag, erklærer rederiet.

Nye skibe

Royal Arctic Line skrev i 2013 kontrakt om bygningen af fem nye skibe på polske værft Remontowa i Gdansk der skal bygge skibene. Et af dem, bygdefartøjet ”Ivalo Arctica” er netop kommet til Aalborg, hvor der foretages de sidste test samt kurser for besætningen. kj.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...