Rumænsk lastbilchauffør taget med kæmpe-promille

Lastbilen slingrede rundt på motorvejen torsdag aften, men blev til sidst standset af Nordjyllands Politi

Arkivfoto: Michael Koch

Arkivfoto: Michael Koch

SULSTED:En rumænsk lastbilchauffør var angiveligt så beruset, at han ifølge vagtchef Karsten Højrup Kristensen dårligt kunne klare sig, da det torsdag aften efter en længere tur på motorvejen til sidst lykkedes for politiet at stoppe ham ved Sulsted.

På det tidspunkt havde politiet fulgt efter lastbilen over en længere strækning, faktisk helt fra Svenstrup, og undervejs iagttog betjentene en usædvanlig usikker kørsel.

- Han slingrede en del, og da han nåede tunnellen, var han helt ude i rabatten, fortalte vagtchef Karsten Højrup Kristensen fra Nordjyllands Politi sent torsdag aften.

Omkring kl. 21 lykkedes det politiet at få standset sættevognslastbilen. En udåndingsprøve af den 42-årige rumænske chauffør viste, at han havde en skyhøj promille på 2,42.

- Han blev selvfølgelig anholdt og taget med til en blodprøve. Men han var så fuld, at han ikke kunne klare sig selv. Da vi havde svært ved at kommunikere med ham, satte vi ham i detentionen, og der fik han lov at ligge og sunde sig, så vi kan komme videre med sagen. Men vi prøver i mellemtiden at kontakte vognmanden, fortæller Karsten Højrup Kristensen.

Han tilføjer, at lastbilchaufføren nu risikerer både en klækkelig bøde og en frakendelse af kørekortet.

Først fredag morgen forventer politiet at den berusede lastbilchauffør vil være så afruset, at det er muligt at afhøre ham.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
23-årig skyldig i at have dræbt 27-årig efter bytur - kammerat frifundet
Luk