Lokalpolitik

S-formand: Demokratiet sat ud af kraft

- Stig Lundbo langer ud efter ”den lokale regering” og især borgmester Lars Møller

Lundbo: - 4 år mere med Lars Møller fører intet godt med sig.

Lundbo: - 4 år mere med Lars Møller fører intet godt med sig.

FREDERIKSHAVN:- Demokratiet i Frederikshavn Byråd er totalt sat ud af kraft. Forklaringen skal findes i den musketer-ed, som SF, Venstre og Konservative indgik efter sidste valg.

Det siger Stig Lundbo, kredsformand for Socialdemokraterne i Frederikshavn Kommune.

På lørdagens generalforsamling i kreds- og fællesledelsen langede han kraftigt ud efter den lokale "regering" og i særdeleshed borgmester Lars Møller (V).

- Magter ikke opgaven

- Musketer-eden har handlingslammet byrådet, og det kan undre, at kommunens økonomiske tilstand ikke har større opmærksomhed fra borgmester Lars Møller og hans parti, Venstre. Det synes som om, at selv "formanden for vogternes råd", Jens Ole Jensen, har givet op, lød det fra S-formanden, der mener, at Lars Møller "mangler helt elementære forudsætninger for at være borgmester".

- Trods godt tre år på posten formår Lars Møller ikke at lede byrådsmøderne eller at følge demokratiske principper, sagde Stig Lundbo og henviste blandt andet til den seneste ballade om taleinstituttets fremtid.

- Forholdet til SF er uafklaret, og vi må have en kattelem åben, hvis et samarbejde med SF ikke lykkes næste gang, sagde Stig Lundbo.

Selvransagelse

Der var dog også hug internt til partikammeraterne efter sidste års valg af ny borgmesterkandidat, hvor Socialdemokraterne viste sig som deres egne værste fjender.

Stig Lundbo måtte to gange mane til besindighed for at stoppe den interne fnidder, der eksploderede i fuld offentlighed.

Bjarne Laustsen, Socialdemokraternes lokale mand i Folketinget, fik ros for aldrig at forpasse en lejlighed til at værne om de socialdemokratiske værdier.

Stig Lundbo fremhævede Bjarne Laustsens fingeraftryk på det nye forsvarsforlig, men ærgrede sig dog over, at folketingspolitikerne ikke skar igennem og samlede den danske flåde i Frederikshavn.

- Et land af Danmarks størrelse har kun brug for én flådestation, og Frederikshavn ligger optimalt i modsætning til Korsør, sagde Stig Lundbo.

Socialdemokraterne i Frederikshavn Kommune øgede i 2012 medlemstallet - fra 550 til 570.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.