Morsø

S-gruppen straffer Viggo Vangsgaard

Indsætter unge Jakob Kortbæk som gruppeformand efter utilfredshed med forløbet på valgnatten

Viggo Vangsgaard på vagaftenen 21. november. Her burde han ifølge den nye S-gruppe være gået ud og have præsenteret resultatet af konstitueringen, inden han skrev under. Arkivfoto: Bo Lehm

Viggo Vangsgaard på vagaftenen 21. november. Her burde han ifølge den nye S-gruppe være gået ud og have præsenteret resultatet af konstitueringen, inden han skrev under. Arkivfoto: Bo Lehm

MORS:Socialdemokratiets spidskandidat ved det netop overståede kommunalvalg på Mors, Viggo Vangsgaard, er blevet gået af sin kommende gruppe i kommunalbestyrelsen.

24-årige Jakob Kortbæk er valgt som ny gruppeformand. Enstemmigt og uden modkandidater ifølge en pressemeddelelse, gruppen udsendte fredag.

Skiftet skal ifølge Jakob Kortbæk være til med, at partiet og byrådsgruppe kan finde sit ståsted i den kommende periode.

- Jeg kommer til at skulle stå for opbygning af en ny struktur i den nye byrådsgruppe. Vi har brug for en klar intern linje i partiet for at have noget at køre efter. Det skal jeg arbejde på henover de kommende uger, så det bliver et slagkraftigt Socialdemokratiet der møder ind 1. januar, siger Jakob Kortbæk i pressemeddelelsen.

Nyvalgte John Christiansen bliver ny næstformand. Viggo Vangsgaard får en menig placering i gruppen.

- Jeg var ikke blevet forberedt på, at gruppen vil skifte mig ud. Jeg fik et mandat af gruppen på valgaftenen til at gå ind og forhandle pladser med de borgerlige. Her lykkedes det mig at opnå mere, end vi havde krav på, men jeg er så blevet mødt med kritik fra gruppen, fordi jeg ikke gik ud og forelagde resultatet, inden jeg skrev under, siger Viggo Vangsgaard.

I pressemeddelelsen kritiserer Jakob Kortbæk, at Pia Storm (S) blev ofret som ny udvalgsformand efter presse fra de blå partier.

- Nu vil gruppen have en mere konfronterende linje end den, jeg har fulgt. Som menigt medlem kan jeg nu begynde at stemme, som jeg har lyst til, ligesom de har gjort, siger Viggo Vangsgaard med henvisning til sin egen utilfredshed med, at Pia Storm har stemt imod ham i byrådssalen uden at forinden at orientere ham som gruppeformand.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.