S inviterer til møde med Antorini

Offentligt møde 11. marts med undervisningsminister Christine Antorini

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den 11. marts kommer Christine Antorini (S) til Frederikshavn for at foretage den officielle indvielse af Nordstjerneskolen, og samme dag inviterer Socialdemokraterne til offentligt møde med børne- og undervisningsministeren. I Maskinhallen fra 16.30-17.30.

Her bliver der mulighed for at debattere regeringens forslag til en skolereform.

- De sidste mange år har debatten på skoleområdet handlet om elevplaner, bureaukrati, PISA-undersøgelser og tests. Nu får vi muligheden for at reformere folkeskolen og tale kvalitet og indhold, siger Birgit Hansen, socialdemokraternes gruppeformand og borgmesterkandidat.

Helhedsskole

Regeringen lægger op til en helhedsskole. Lærerne skal undervise flere timer og kun i de fag, de har som linjefag. Samtidig skal undervisningstiden kombineres med aktivitetstid med fokus på bevægelse, gruppearbejde med mere.

Hvem skal så betale?

Kommunerne står for driften af folkeskolen, og kommunalpolitikerne skal allerede i år i gang med at forholde sig til nye tider i folkeskolen.

For Frederikshavn Kommune er det anslået, at alene den øgede undervisningstid vil betyde en merudgift på 13-14 millioner kroner.

- Vi vil selvfølgelig spørge ind til finansieringen af skolereformen, og der er også mange andre ubesvarede spørgsmål. Vi skal ikke på forhånd tage den negative hat på men se det som en oplagt mulighed for at forny folkeskolen, så lad os endelig komme i gang, siger Birgit Hansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.