Så bliver der høstet

Høsten af vinterbyg er i gang i Thy

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THY:Nogle steder vil vinterbyggen have godt af at stå en uges tid mere.

Men Bjarne Nielsen, landmand fra Hjardemål, har været i gang med mejetærskerne siden torsdag og fredag i sidste uge. I første omgang høstede han dog vinterbyg for en kollega, Ejner Hansen i Skinnerup, mens han mandag eftermiddag tog fat på at høste vinterbyg på nogle af sine egne marker.

Og umiddelbart tegner høsten til at blive ret god.

- Det, vi høstede i sidste uge, ser ud til at være omkring middel eller lidt over, fortæller Bjarne Nielsen - der selv bruger vinterbyggen som foder i sin svineproduktion.

Det bekræftes af Michael Riis, afdelingsleder for planter og miljø hos LandboThy. Han vurderer, at høsten af vinterbyg vil blive ”nogenlunde normal”.

Vinterrapsen er en anden afgrøde, som også er ved at være klar til at blive høstet. Mens bygen klarede sig rimeligt godt gennem den hårde vinter, så er der ifølge Michael Riis stor spredning på kvaliteten af rapsen.

De afgrøder, der først blev sået i foråret, er ikke klar til at blive høstet endnu. Og mens vinterbyggen ser ud til at have klaret de seneste ugers tørke godt, tørster mange af vårafgrøderne efter vand.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.