Så dyrt er det at glemme det blå kort

Brækket ben på skiferien kan koste mange tusinde kroner

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:Halvdelen af landets unge mellem 20 og 35 år har stadig ikke anskaffet sig det nye blå sundhedskort, og de kan derfor ende med at betale en kæmpe regning, hvis de kommer til skade eller bliver syge på ferien.

Det skriver DR Midt og Vest.

Det blå kort erstattede i august sidste år det gule sygesikringsbevis som rejsesygesikring i EU og EØS-lande som Norge, og har man det ikke med på ferien, kan man risikere selv at skulle lægge ud for regningen på sygehuset eller hos lægen.

- Man skal have det blå kort, når man rejser, fordi så er man sikker på at kunne få dækket sin behandling, og man slipper for at lægge penge ud til behandling, siger Michael Hald, der er konsulent hos Kommunernes Landsforening.

Brækket ben kan koste tusindvis af kroner

Har man en privat rejseforsikring, dækker den behandlingen, men har man hverken det eller et blåt kort, kan det blive dyrt, tilføjer Michael Hald.

- Hvis man nu brækker et ben på ski, så kan det godt blive uhyggeligt dyrt, hvis man ikke har et blåt kort, og det er jo ikke sikkert at man har 30- eller 50.000 kroner til at lægge ud.

Det offentlige dækker udskifter til behandling i udlandet med undtagelse af hjemtransport, men har man ikke kortet med, kan man risikere selv at skulle lægge ud.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.