Så er der film i landsbyerne

Kvissel, Præstbro, Østervrå og Gærum bliver en del af Nordisk Filmfestival

Frivillige filminteresserede har fået en aftale om at vise film i fire oplandsbyer. Foto: Lars Ovesen

Frivillige filminteresserede har fået en aftale om at vise film i fire oplandsbyer. Foto: Lars Ovesen

GÆRUM:Frivillige fra Kvissel, Præstbro, Østervrå og Gærum har været samlet på Gærum Skole, hvor de mødtes med Christina Palmstrøm fra Nordisk Filmfestivals bestyrelse. Mødet resulterede i en aftale om, at de fire byer i 2013 bliver en del af Nordisk Filmfestival.

Baggrunden for samarbejdet udspringer af et forslag fra byrådsmedlem (V) Frode Thule Jensen om at brede Filmfestivalen ud, så den foruden Skagen, Sæby og Frederikshavn også tilgodeser oplandsbyerne.

Samarbejdet betyder at de fire oplandsbyer får mulighed for i dagene fra den 7. til den 10. november at lave deres helt egen ”Lokal-Biffen”, hvor de kan vise en eller flere af de film, som indgår i Nordisk Filmfestivals program for 2013.

Filmfestivalen, der afholdes i ulige år, har eksisteret siden 2003. Hver festival har sit eget tema. I år er temaet ”Hemmeligheder”. Økonomisk er festivalen støttet af private fonde samt Frederikshavn Kommune.

Festivalen er fire dages aktiviteter med fokus på film, foredrag, workshops og foreningsaktiviteter.

Det nødvendige udstyr, der kræves for at få en god biografoplevelse, stilles til rådighed af Filmfestivalen, der også tager sig af markedsføringen. Frivillige i de fire byer skal selv stå for den praktiske del af arrangementet.

”Lokal-Biffen” er i Gærum, torsdag den 7. november, Kvissel og Østervrå fredag den 8. november, Præstbro lørdag den 9. november og Østervrå søndag den 10. november.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.