Så er Kulturkufferten pakket og klar

Den 16. november bliver Kulturkufferterne åbnet på Hørby-Dybvad Skole og Stensnæsskole - og 181 elever tager med på en spændende rejse. Foto: Frederikshavns Bibliotek.

Den 16. november bliver Kulturkufferterne åbnet på Hørby-Dybvad Skole og Stensnæsskole - og 181 elever tager med på en spændende rejse. Foto: Frederikshavns Bibliotek.

181 elever i 0.-3. klasse på Hørby-Dybvad Skole og Stensnæsskole i Voerså skal i en firårig periode arbejde med Kulturkufferter.

Onsdag 16. november kl. 9.45 får eleverne på Stensnæsskolen udleveret deres kufferter, og Mogens Brag fortæller om projektet.

Kulturkufferne er en del af Kulturministeriet strategi om kunst og kultur til børn og unge. Økonomisk er projektet også støttet af Frederikshavn Kommunes Børnekulturpulje.

Spændende værktøjer

Kufferterne indeholder bøger, film og henvisninger til musik, og disse værktøjer skal åbne børnenes øjne for helt nye kulturelle oplevelser hverdagen. Samtidig bliver børn opmærksomme på værdien af at læse og af andre kulturoplevelser.

Frem til 2020 vil eleverne på de fire klassetrin stifte bekendtskab med og afprøve forskellige kulturelle udtryksformer.

- Vi har planlagt undervisningsforløb til de forskellige klassetrin. Alle kommer igennem udvalgt litteratur fra kufferten. Desuden arbejder 0. klasse med sprog, første klasse med teater, anden klasse med musik og tredje klasse med historie. Det er planlagt i samarbejde med lærerne på skolen og de institutioner, vi arbejder sammen med, fortæller børnekulturkonsulent Kirsten Jensen.

Hun er kommunens tovholder på projektet.

Kommunens biblioteker bidrager med supplerende materialer og tilbyder også aktiviteter, der kan stimulere sproget.

De skrå brædder

Hvert år udvælger biblioteket og skolerne en teaterforestilling, der spilles på skolerne. Her bliver kommunens børnekulturelle netværk - KAFBU - faglig sparringspartner og medfinansierende på aktiviteterne.

En musiklærer fra Musikskolen arbejder sammen med skolens musiklærer om et musikalsk forløb, hvor børnene selv afprøver og eksperimenterer med forskellige instrumenter og udtryk med udgangspunkt i kulturkuffertens henvisninger.

Tæt på historien

Kystmuseet i Sæby formidler viden om områdets historie og tilrettelægger et forløb, der inkluderer et besøg på museet, hvor eleverne oplever deres egen lokalhistorie tæt på.

Startskuddet går altså 16. november - på Hørby-Dybvad Skole er kufferten allerede til udlevering kl. 8.30, hvorefter turen går til Stensnæsskolens arrangement kl. 9.45.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.