Rosport

Så gik der næsten et år uden broklap

ANR inviterer nordjyderne til ”Lille Broklapdag” ved den amputerede jernbanebro

Benita Dreyer-Andersen og Anders Fuglsang fra Den Fjerde Limfjordsforbindelse slåsser om en af de trøjer, som lytterne kan vinde, når ANR onsdag fejrer Lille Broklapdag.  Foto Bent Bach

Benita Dreyer-Andersen og Anders Fuglsang fra Den Fjerde Limfjordsforbindelse slåsser om en af de trøjer, som lytterne kan vinde, når ANR onsdag fejrer Lille Broklapdag. Foto Bent Bach

AALBORG:Onsdag er det et år siden, det finske fragtskib Ramona påsejlede jernbanebroen, som forbinder Vendsyssel med det øvrige Danmark.

Det fejrer radiostationen ANR hele dagen med ”Lille Broklapdag”, hvor de sender live radio fra Roklubben Ægir.

Jan Jensen, der er radioredaktør hos ANR, mener, at et års-jubilæet for bropåsejlingen skal fejres med maner.

- I stedet for altid at brokke, så vil vi med et glimt i øjet fejre, hvor flot det er, at Vendsyssel nu har klaret sig uden den bro i et år, siger Jan Jensen.

Rundstykker og rap

Radioværterne rykker ud af studiet og sender 12 timers radio fra havnen, og der er masser af indslag og konkurrencer, så Jan Jensen opfordrer folk til at komme ned på havnen og fejre jubilæet med dem.

Anne og De Herreløse Hunde byder på rundstykker og starter indsamlingen til en tøjbro, der skal gå fra Aalborg til Nørresundby.

- Man kan aflevere sit tøj, og så vil vi forsøge at lave en tøjkæde. Når dagen er omme, bliver tøjet givet til Røde Kors, siger Jan Jensen.

Vind en drømmerejse

I programmet SNACK får Claus Høyer besøg af en svejser, som måske kan give nogle gode råd til, hvordan sådan en bro skal svejses. Hjørrings borgmester Arne Boelt kigger også forbi for at fejre jubilæet.

Den Fjerde Limfjordsforbindelse laver en rekonstruktion af bropåsejlingen, ligesom de vil lære at ro, så der altid er en alternativ måde, man kan komme over fjorden på.

Hele dagen bliver der udbudt konkurrencer, hvor man blandt andet kan vinde en to minutters all inklusive drømmerejse fra Aalborg Vestby Station til Lindholm Station med fuld forplejning, så snart togene begynder at rulle over broen igen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst