Så hejses de Blå Flag

Så er det igen tid til at hejse de Blå Flag ved strandene i Jammerbugt Kommune - her er det stranden i Grønhøj.

Foto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Så er det igen tid til at hejse de Blå Flag ved strandene i Jammerbugt Kommune - her er det stranden i Grønhøj. Foto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

JAMMERBUGT:Fra 5. juni og frem til 1. september vil de Blå Flag vaje i alt 11 steder i Jammerbugt Kommune som symbol på rent badevand og god sikkerhed.

Den Internationale Blå Flag Jury har i år tildelt Blå Flag, som er en international miljømærkningsordning, til strandene i Grønhøj, Saltum, Blokhus, Rødhus, Ejstrup, Tranum, Slettestrand, Svinkløv og Klim. Desuden har Gjøl Havn og Attrup Havn har fået tildelt Blå Flag og netop disse to steder vil henholdsvis borgmester Mogens Gade (V) og byrådsmedlem Erik Ingerslev (SF) agere flaghejsere Grundlovsdag.

Kriterierne for at få tildelt flaget er, at der er information om den aktuelle badevandskvalitet og at der er rent. Desuden skal sikkerhedsudstyr og toiletfaciliteter være i orden.

Tilsvarende skal lystbådehavne fremstå som rene og pæne og have anlæg til modtagelse af spildolie og beholdere til miljøfarligt affald, ligesom der er let adgang til rent drikkevand og gode toilet- og badefaciliteter.

Ved Blå Flag strande bliver der hver 14. dag udtaget badevandsprøver for at sikre badevandskvaliteten. Der tages i alt til prøver i sæsonen. Jammerbugt Kommunes badevandskvalitet fik tre stjerner i 2013, og det er det højst opnåelige.

I løbet af sæsonen vil alle strande og havne få kontrolbesøg af en Blå Flag konsulent, som kontrollerer, at alt er i overensstemmelse med Blå Flags kriterier.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.