Så meget dykker huspriser når den sidste butik lukker

Markant fald i huspriser i landsbyerne

Huspriserne falder markant i landsbyerne, når den sidste butik lukke. Arkivfoto <i>Lars Pauli</i>

Huspriserne falder markant i landsbyerne, når den sidste butik lukke. Arkivfoto Lars Pauli

DANMARK:Huspriserne falder over 10 procent, når en landsbys sidste butik lukker.

Det viser en undersøgelse blandt lokale ejendomsmæglere, skriver Politiken mandag. Mens storbyerne vokser med tusindvis af indbyggere årligt, suges livet ud af mange landdistrikter.

Blandt cirka 200 ejendomsmæglere, som sælger boliger i byer eller landdistrikter med under 3.000 indbyggere, siger 90 procent, at priserne falder omgående, når sidste lokalbutik lukker, skriver Politiken.

49 procent angiver, at prisniveauet falder med mere end 10 procent. Blot to procent ser ingen effekt. Det viser en rundspørge, Dansk Ejendomsmæglerforening har foretaget for De Samvirkende Købmænd.

Tendensen er så stærk, at huspriserne ligefrem kan falde, før skole og butikker er lukket.

Dannemare syd for Nakskov er en af områdets gode landsbyer med forsamlingshus, pizzeria, DagligBrugs og skole til 6. klasse. Men alene en forventning om, at skolen kan blive lagt sammen med en anden, har fået prisen på husene til at falde, fortæller ejendomsmægler Morten Reitz.

- Det er meget muligt, at du kan få et billigt hus på landet, men det er alligevel ikke så fedt, hvis du bliver nødt til at have to biler, og børnene skal køres langt hver dag til og fra skole, siger han til Politiken.

Salg tager lang tid

Med faldende priser følger også længere salgstider.

94 procent af ejendomsmæglerne i undersøgelsen vurderer, at det tager længere tid at sælge et hus i byer uden butikker. 60 procent mener, at der er huse, som slet ikke kan sælges på grund af manglende butikker i området.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.