Så skal der ryddes op i Nykøbing

Dueholmcentret afskaffer en rundkørsel og en indfaldsvej og fører en anden igennem fra Mågevej til museet

Mågevej skal efter planen ikke længere svinge over i Broen, men fortsætte ligeud over Nettos p-plads, krydse Vestergade og ende i Dueholmsgade. <i>Foto: Diana Holm</i>

Mågevej skal efter planen ikke længere svinge over i Broen, men fortsætte ligeud over Nettos p-plads, krydse Vestergade og ende i Dueholmsgade. Foto: Diana Holm

NYKØBING:Hvilken kaffe vil Museum Mors byde uventede gæster?

Så galt går det næppe, og det gamle klosters mure er solide. Men en kendsgerning er, at når Områdefornyelse Dueholmcentrets hovedideer realiseres, vil trafikken til Nykøbings sydlige centrum i en lige linje komme til at forløbe fra Mågevej, tværs over gaden Broen, tværs over Nettos nuværende parkeringsplads, krydse Vestergade og ende i Dueholmsgade, hvor museet troner for enden.

Efter tre års forarbejde er det statsstøttede områdefornyelsesprojekt ved at være klar til præsentation. Morsø Kommunalbestyrelse fik i mandags en orientering med animerede videoer, der viser den påtænkte trafikstrøm og hovedtankerne bag omlægningerne.

- Projektet kan ses som en oprydning. Gadegennembruddet med Næssundvej som hovedindfaldsvej til Nykøbing efterlod i sin tid en række løse ender, som aldrig blev knyttet. Nu har vi lagt de store linjer, baseret på nogle principbeslutninger, som politikerne har truffet, siger Arne Kirk, direktør for teknik og miljø i Morsø Kommune.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.