Sådan får du el-regningen til at skrumpe

Mange er ikke klar over, hvor meget strøm deres underholdningselektronik bruger

Foto: Nicolas Cho Meier
Forbrug 17. juli 2017 15:33 - Opdateret 17. juli 2017 15:46

DANMARK: Sommerferien er over os, og det er tid til at slukke computeren og forlade skrivebordet.

Den opfordring kommer fra energiselskabet NRGi, som påpeger, at man kan spare både energi og penge på at slukke for strømmen i ferien.

60 procent af danskerne er ikke klar over, hvor meget strøm underholdningsapparater i hjemmet forbruger, ifølge en ny undersøgelse.

3500 kr. om året

- 40 procent af danskernes energiforbrug går til underholdningsapparater, og det kan løbe op i 3500 kr. om året. Så slukker du for smartphone, tablet, spillekonsol, computer og fjernsyn om sommeren, vil du kunne se det på næste elregning, siger Benny Hebsgaard, energirådgiver i NRGi,

- Det er begrænset, hvad en enkelt uge eller to offline betyder i besparelse isoleret set. Men slukker du for al underholdning i ferien, finder du ud af, hvor meget elektronik, der står og bruger strøm. Det er en god anledning til at se dine energivaner efter. Jo mere bevidst du er om dit elforbrug, jo større er chancen for, at du kan nedbringe forbruget og spare penge fremover, siger energirådgiveren.

Stand-by - men ikke med forbrug

Hvis du vil skære ned for el-forbruget, er det ikke nok at sætte computer og tv på stand-by, når de ikke er i brug. Apparaterne bruger stadig strøm, når de røde dioder lyser. Derfor er det nødvendigt at slukke på kontakten, også efter ferien.

- Underholdningsapparaterne bruger også meget strøm på at stå på stand-by. Herhjemme udgør stand-by-forbruget omkring 10 procent af det samlede elforbrug i private hjem. Det svarer til ca. 900 kr. om året for en gennemsnitlig husstand, siger Benny Hebsgaard fra NRGi.

Gode råd til at spare el

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...