Sådan kommer strandede turister hjem fra Tyrkiet

I skal ikke selv arrangere hjemrejsen, lyder melding fra Rejsegarantifonden efter krak

Onur Air har meddelt, at de ikke længere flyver for Scanway/Tyrkiet Eksperten, og derfor er ca. 1500 danske turister strandet i Tyrkiet. Men nu er der hjælp på vej. Foto: Scanpix

Onur Air har meddelt, at de ikke længere flyver for Scanway/Tyrkiet Eksperten, og derfor er ca. 1500 danske turister strandet i Tyrkiet. Men nu er der hjælp på vej. Foto: Scanpix

NORDJYLLAND:Omkring 1.500 danskere - heriblandt mindst ca. 200 nordjyder - er strandet i Tyrkiet og kan ikke komme hjem, efter rejseselskabet Scanway/Tyrkiet Eksperten lørdag erklærede sig konkurs.

Nu skal Rejsegarantifonden hjælpe dem tilbage til Danmark, men det gælder kun de strandede turister, der er dækket af fonden. Man er dækket, hvis man købte sin rejse til Tyrkiet som en pakkerejse, eller hvis man har en flybillet med konkurssikring.

Rejsegarantifonden oplyser på sin hjemmeside, hvordan hjemrejsen for de mange strandede turister skal ske:

”Rejsegarantifonden har indgået aftale med SOS International om hjemtransport af de kunder, der er omfattet af fondens dækning. Hjemtransport vil ske hurtigst muligt, og kunderne vil få besked via guiderne på destinationerne om, hvornår hjemtransport sker. Kunderne skal derfor ikke selv arrangere hjemtransport, men skal afvente, at det bliver arrangeret af SOS International. Indtil det er lykkedes SOS at skaffe flybilletter til de strandede kunder, sørger Rejsegarantifonden for, at kunder, der har købt pakkerejser, er indkvarteret.”

Derimod er der ingen trøst til dem, der skulle være rejst til Tyrkiet i efterårsferien med Scanway/Tyrkiet Eksperten. Blandt andet med et fly fra Aalborg søndag.

”De gæster, som ikke er rejst endnu, kommer ikke af sted. Hvis kunderne er omfattet af fondens dækning, vil de blive kontaktet af fonden/konkursboet med oplysning om, hvordan de kan søge refusion af det betalte beløb. De må altså købe en ny rejse, hvis de gerne vil af sted på ferie”, skriver Rejsegarantifonden på sin hjemmeside.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.