Hirtshals

Sæl fødte lynhurtigt

Helt usædvanligt fødte en af sælerne på Nordsøen Oceanarium for øjnene af centrets informationsmedarbejder

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Nordsøen Oceanarium

HIRTSHALS:Torsdag aften, da informationsarbejder Peter Bronton fra Nordsøen Oceanarium var ved at lukke akvariets faciliteter ned, kom han forbi det udendørs sælanlæg. Han kunne se at Maria, en 11 år gammel spættet sæl, lå på land og opførte sig underligt.

Han blev stående og kiggede, og da sælen vendte sig om, kunne han se noget rødt mellem hendes bagluffer. Peter Bronton blev hurtig klar over at hun var i gang med at føde, og også klar over at han ville komme til at overvære noget ganske usædvanligt. Sælerne føder nemlig helst når der er helt ro og der ikke er risiko for forstyrrelser. Men denne gang kunne Maria altså ikke vente, og 15 min efter første tegn, fødte hun en velskabt unge.

Foto: Nordsøen Oceanarium

Foto: Nordsøen Oceanarium

- Det gik så stærkt, at jeg først bagefter reflekterede over hvad der egentlig skete, og løb ind efter et kamera. Jeg er klar over at det nok er en once in af lifetime oplevelse og føler mig meget heldig og taknemlig for at jeg fik det at se, fortæller Peter Bronton.

Nordsøen Oceanarium har altid haft held med at sælerne formerer sig i det store sælanlæg. Den 11 år gamle spættede sæl Maria blev mor for anden gang. Faren er den 1 år ældre Thor.

Sæler føder på land eller i vandkanten og ungen vejer 8-10 kg ved fødslen. Ungen er helt mobil fra starten og kan godt finde på at tage en tur i vandet, mens den nybagte mor holder et vågent øje med den. Det var også tilfældet i går, hvor den nyfødte unge allerede efter 15 minutter plaskede rundt i det 800.000 liter store akvarium.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.