Sag om cannabisolie: Lejer skal ud af lejlighed senest 1. november

Retten har afgjort, at boligselskabet Alabu Bolig var i deres gode ret til at smide Ulrich Vestergaard ud af hans lejlighed, fordi der blev solgt cannabisolie fra lejligheden

Anna Bech Sørensen
Mandag faldt der dom i sagen om Ulrich Vestergaard, der har solgt cannabisolie og derfor er blevet sat ud af sin lejlighed. Foto: Claus Søndberg
Aalborg 25. september 2017 11:16 - Opdateret 25. september 2017 17:05

AALBORG: Alabu Bolig vandt striden med Ulrich Vestergaard, og han må derfor flytte ud af sin lejlighed.

Rettens afgørelse faldt mandag formiddag. Retten afgjorde, at Ulrich Vestergaards lejemål med rette er blevet ophævet. Derfor skal han senest være fraflyttet sin lejlighed 1. november.

Det var en bevæget Ulrich Vestergaard, der modtog rettens afgørelse i sin lejlighed omgivet af venner.

Retten lagde blandt andet til grund, at Ulrich Vestergaard tidligere er dømt for at sælge euforiserende stoffer fra lejligheden, ligesom han i en tv-udsendelse har indrømmet, at han har solgt euforiserende stoffer.

- Jeg er selvfølgelig ked af afgørelsen. Jeg har boet i den her lejlighed i 16 år, siger Ulrich Vestergaard. Han har bedt sin advokat om at undersøge mulighederne for at anke afgørelsen.

Anna Bech Sørensen
Mange venner og støtter var mødt op i Ulrich Vestergaards lejlighed, da afgørelsen faldt mandag formiddag. Foto: Claus Søndberg

Ulrich Vestergaard blev i oktober 2016 sat ud af sin lejlighed i Blomstermarken efter salg af cannabisolie. Ulrich Vestergaard er syg med fremskredet leverkræft og har de seneste seks år medicineret sig selv med cannabisolie.

Udover selv at tage olien, har han følt sig forpligtet til at hjælpe andre i samme situation. Som en del af en forening har han delt erfaringer, givet foredrag og deltaget i fælles bestillinger af olien fra udlandet. Og så har han i nogle tilfælde formidlet olien til folk udenfor foreningen, der har opsøgt ham, fordi de var i smerter.

Da dét kom hans boligselskab Alabu Bolig for øre i efteråret 2016, satte de ham ud af hans lejlighed i Blomstermarken i Aalborg med øjeblikkelig virkning. Medicin med cannabis kan i dag kun fås lovligt, hvis man har recept fra en læge og får medicinen udleveret på et apotek. Boligselskabet anser således Ulrich Vestergaards salg af olien som handel med ulovlige rusmidler, hvilket er årsagen til, at de har ophævet lejemålet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...