Salt og olie i søerne?

Spildevandsselskab vil bruge søer i park til overfladevand fra byen

Et forslag om at bruge Hedelundssøerne til opsamling af overfladevand fra Brønderslev by er på vej i offentlig høring.Arkivfoto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

Et forslag om at bruge Hedelundssøerne til opsamling af overfladevand fra Brønderslev by er på vej i offentlig høring.Arkivfoto: Bent Bach Bent Bach

BRØNDERSLEV:Byen vokser og der kommer mere og mere regn fra oven.

Det giver et voksende problem med overfladevand, der skal ledes væk, så det ikke finder vej til byens kældre under kraftige regnskyl.

Brønderslev Spildevand A/S foreslår at bruge Hedelundssøerne til overfladevand fra midtbyen.

Et forslag byrådet stillede sig noget tvivlende overfor på sit seneste møde.

- Det er jo ikke rent vand. På denne tid af året er der f.eks. masser af salt i overfladevandet. Og olie, påpegede Arne M. Jensen (S).

Søer med flot oliespejl

- Skal vi så til at prale af at vi har Nordeuropas flotteste rododendronpark - med et flot oliespejl på søerne, spurgte han.

- Det er pest eller kolera. Skal vi lede vandet ud i søerne eller have 100 oversvømmede kældre, svarede Jens Arne Hedegaard (V) og understregede, at det kun er i ekstreme situationer der vil blive ledt overfladevand ud i søerne.

- Det vi gør, er at vi bruger naturen frem for at lave bassiner, som det kan være svært at finde plads til inde i byerne. Vandstanden kan stige 55 cm i søerne og stadig holde sig under stierne. Det er noget vi kan styre, så hele parken ikke kommer til at stå under vand, forsikrede Jens Arne Hedegaard.

Ifølge sagsfremstillingen mener forvaltningen, at Hedelundssøernes rekreative kvaliteter ikke tager skade af at blive brugt som forsinkelsesbassiner.

Vandet forsinkes

Spildevandsselskabet er i fuld gang med at adskille kloaksystemet i Brønderslev by, så spildevandet ledes til renseanlægget og regnvandet ledes ud i vandløbene.

Det giver behov for bassiner til overfladevand, og det er her Hedelundssøerne kommer ind i billedet.

I søerne kan overfladevandets rejse gennem systemet forsinkes så meget, at oversvømmelser undgås. Vandet skal ledes videre til Kornumgårdsgrøften og ud i havet.

Forslaget kræver et tillæg til spildevandsplanen, og trods flere bekymrede indlæg, valgte byrådet at sende tillægget i otte ugers offentlig høring.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.