Saltvand og skumsprøjt er dagens menu for 149 unge

The Tall Ships Races er nu for alvor skudt i gang med en krævende sejlads fra Kristiansand til Aalborg

25
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Eventyr, spænding, saltvand og skumsprøjt i håret.

Sådan ser de kommende dages menu og vejrudsigt bl.a. ud for de 149 eventyrlystne og spændte unge drenge/mænd og piger/kvinder i alderen 15 til 26 år, der i går lagde fra kaj ved Musikkens Hus i Aalborg for at komme ud på ”verdenshavene” og udleve en drenge- eller pigedrøm som fuldbefaren matros om bord på et ægte sejlskib.

Første etape var dog først som passager på en håndfuld busser med afgang til Color Lines færge i Hirtshals, der i dagens anden etape skulle fragte den store gruppe unge mennesker videre til Kristiansand i Norge.

Hovedetapen finder sted i vort broderland, når fortøjningerne bliver kastet i løbet af dagen i dag, og så sættes kursen ellers mod Aalborg med ankomst senest 1. august.

God vind i sejlene

Og så gælder det bare om at få god vind i sejlene i sejladsen mod Danmark, for nu er The Tall Ships Races for alvor skudt i gang for de unges vedkommende og for skibene og deres besætninger.

De 149 unge er såkaldte trainees, og de skal således deltage i den anden etape af kapsejladsen The Tall Ships Races, der slutter i Aalborg den 1. til den 4. august.

Arrangørerne forventer i øvrigt, at ca. 750.000 mennesker vil besøge de mange skibe og Aalborg Havn i løbet af festdagene.

Det skal også lige nævnes, at sejladsen er verdens største årligt tilbagevendende kapsejlads for skole- og øvelsesskibe.

Den 23-årige Anne Ørbech Pedersen, Nørresundby, var helt tydeligt grebet af såvel rejsefeber som eventyrlyst, da hun gjorde klar til afgang fra Aalborg.

- Jeg regner med at få en rigtig stor oplevelse for livet og måske også nogle nye venskaber.

- Jeg vil gerne afprøve mig selv og finde ud af, hvor mine grænser går, og det regner jeg med, at denne sejlads kan være med til at give mig et fingerpeg om.

Et herligt afbræk

Anne studerer politik og administration på Aalborg Universitet, og deltagelsen i kapsejladsen er efter hendes opfattelse et herligt afbræk fra studierne her i sommerferien.

Hun skal være gast på det gode og norske skib ”Sørlandet”.

Forventningens glæde var også at læse i ansigtet på 22-årige Bastian Donnerborg fra Nørresundby.

Bastian sad i sin kørestol foran Musikkens Hus og var i selskab med sin mor Gabriella Donnerborg fra Skørping.

Den 149 mand m/k store gruppe tæller således seks handicappede, og Bastian har absolut ikke ”berøringsangst”, når det gælder om at fortælle om sit handicap.

- Jeg er spastiker, men jeg er også rimelig selvhjulpen og kan f.eks. gå lidt uden hjælp.

- Jeg skal sejle med det engelske skib ”Lord Nelson”, og her får jeg en såkaldt body, der skal hjælpe mig, når det er nødvendigt.

- Jeg tror, at det bliver en rigtig fed sejlads med bl.a. hårde udfordringer.

Bastian ser bl.a. frem til, at han er blevet stillet en tur op i masten i udsigt, hvor han på grund af sit handicap bliver hejst op.

Projektmedarbejder Mette Matthiasen Larsen, Aalborg Event, oplyser, at de unge fordeles på 20 skibe, og at deltagergebyret er 1500 kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.