Eks-politiker bliver præst i Lindholm

Ninni Lodahl Gjessing, der gennem 16 år var radikal politiker i Vesthimmerland, vender tilbage til sin præstegerning

Ninni Lodahl Gjessing - ny sognepræst i Lindholm. Arkivfoto: Matthew David Burnett

Ninni Lodahl Gjessing - ny sognepræst i Lindholm. Arkivfoto: Matthew David Burnett

NORDJYLLAND:Den mangeårige radikale politiker Ninni Lodahl Gjessing vender efter flere årtiers pause tilbage til præstegerningen. Hun er netop ansat som sognepræst i Lindholm Sogn i Aalborg Kommune.

Det er et embede, der ikke omfatter en bolig, så den 59-årige Ninni Lodahl Gjessing beholder sin private base i Næsbydale i Vesthimmerland, hvor hun også fortsat driver galleri.

Ninni Lodahl Gjessing er uddannet teolog og virkede i 13 år som sognepræst i Ranum.

- Jeg havde ikke troet, at jeg igen skulle være sognepræst. Men jeg kan mærke, at det er helt rigtigt for mig nu, også fordi jeg i mellemtiden har fået en livserfaring, der er nyttig i samtalerne med mennesker i kirkeligt regi. Samtidig lader jobbet sig forene med mit virke som maler. Jeg har fri om mandagen, og da maler jeg, siger hun.

Ninni Lodahl Gjessing var i sammenlagt 16 år byrådsmedlem i Løgstør og Vesthimmerland. Hun sad desuden i otte år i regionsrådet, hvis næstformand hun var. For tre år siden stoppede hun i politik og regnede egentlig med, at hun nu skulle være kunstner og galleriejer på fuld tid. Men et vikariat i Lindholm lokkede, og det har nu ført til en fastansættelse i et sogn, hvor hun føler sig meget godt tilpas.

Hun er stadig medlem af Radikale Venstre, men er ikke aktiv i partiet.

- Det er vigtigt at kunne give slip, når man tager fat på noget nyt, siger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.