Nordjyske præster holder sig klar til at udskyde konfirmationer

Provst: - Forældre begynder at blive nervøse

De danske biskopper har i en fælles beslutning aflyst konfirmationer til og med påske. Men så vidt vides, er der ikke planlagt konfirmationer i Nordjylland før efter påske. Arkivfoto: Martin Damgård

De danske biskopper har i en fælles beslutning aflyst konfirmationer til og med påske. Men så vidt vides, er der ikke planlagt konfirmationer i Nordjylland før efter påske. Arkivfoto: Martin Damgård

NORDJYLLAND:Tusinder af teenagere i Nordjylland går lige nu og glæder sig til deres konfirmation, men deres forældre begynder at blive nervøse: Bliver det aflyst eller hvad sker der?

Den beslutning er ikke truffet endnu.

- Vi følger regeringens anvisninger. Biskopperne har besluttet, at til og med påske er der ingen konfirmationer, oplyser stiftskontorchef Helle Hindsholm fra Aalborg Stift.

Men så vidt vides, er der ikke planlagt konfirmationer i Nordjylland før efter påske.

Meldingen fra stiftet til præsterne er, at man afventer situationen, men at man skal være forberedt på at udskyde konfirmationer.

Foto: Michael Koch <i>Michael Koch</i>

Foto: Michael Koch Michael Koch

Forstår godt forældres bekymring

Præsterne i Hjørring Søndre Provsti er begyndt at overveje alternativer.

- Vi har ikke et problem med at holde konfirmationerne på et andet tidspunkt, siger provst Thomas Reinholdt Rasmussen.

Men det har forældrene, der for længst har planlagt deres børns store dag ned i mindste detalje og reserveret mad, spisesteder, overnatningsmuligheder m.v.

- Man forstår godt, forældrene begynder at blive nervøse, og præsterne begynder at få mange henvendelser, fortæller Thomas Reinholdt Rasmussen.

I Hjørring Søndre Provsti ligger konfirmationerne først i begyndelsen af maj, og i disse corona-tider er det så langt ude i fremtiden, at det er svært at planlægge efter.

Thomas Reinholdt Rasmussen er provst i Hjørring Søndre Provsti. Arkivfoto: Bente Poder

Thomas Reinholdt Rasmussen er provst i Hjørring Søndre Provsti. Arkivfoto: Bente Poder

Thomas Reinholdt Rasmussen lover, at der ikke bliver truffet hovsa-løsninger.

- Der er meget, der skal gå op i en højere enhed, så vi flytter ikke bare konfirmationerne. Der tages selvfølgelig hensyn til folks aftaler. Det er et puslespil, så vi skal overveje, hvad vi gør, forklarer han.

Konfirmationer i mindre hold?

- Man kunne forestille sig, at man spreder konfirmationerne mere ud, men intet er besluttet endnu. Vi håber selvfølgelig, at vi kan gennemføre konfirmationerne som planlagt, men vi siger til vores præster, at de skal have alternativer klar. Det vigtigste er, at konfirmanderne og deres pårørende får en god dag, fastslår Thomas Reinholdt Rasmussen.

I Thisted Provsti er årets første konfirmationer planlagt til sidste weekend i april, oplyser konstitueret provst Mette Moesgaard Jørgensen.

- Vi dribler med lidt forskellige scenarier alt efter hvordan det udvikler sig. Det er jo fra dag til dag, at tingene sker. Vi skyper med biskoppen engang i mellem og følger selvfølgelig sundhedsstyrelsens anbefalinger, fortæller Mette Moesgaard Jørgensen.

Også i Thisted Provsti er bekymrede forældre begyndt at henvende sig til deres præst, men der er ingen konkrete svar at give.

Provst Mette Moesgaard Jørgensen, Thisted Provsti. Arkivfoto: Henrik Louis

Provst Mette Moesgaard Jørgensen, Thisted Provsti. Arkivfoto: Henrik Louis

Det er under overvejelse, at splitte konfirmanderne op i mindre hold.

- Men det bliver meget små hold efterhånden, bemærker Mette Moesgaard Jørgensen.

Det samme konstaterer domprovst Niels Christian Kobbelgaard i Aalborg Budolfi Provsti.

- Vi kan eventuelt tage færre konfirmander ad gangen, men hvis der kommer forbud mod forsamlinger på mere end 15-20 mennesker, har vi et problem, siger han.

Konfirmationerne i Aalborg Budolfi Provsti skal efter planen finde sted fra slutningen af april og ind i maj.

- Så vi klapper lige hesten, før vi foretager os noget. Men vi holder møder hver eneste dag og tager de forskellige ting op, oplyser Niels Christian Kobbelgaard.

Domprovst Niels Christian Kobbelgaard. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

Domprovst Niels Christian Kobbelgaard. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.