Samsung: Vi smuglytter ikke til dig

Samsung svarer igen på kritik af smart-TV, som mistænkes for at lytte med til din samtale

Samsungs nyeste smart-tv er lidt for smart, når det gælder om at lytte med, lyder kritikken.

Samsungs nyeste smart-tv er lidt for smart, når det gælder om at lytte med, lyder kritikken.

TEKNOLOGI:Gennem tiden har sociale medier og nyere teknologi været mistænkt for at vide lidt for meget om forbrugerne. Nogle tjenester gemmer på brugerstatistikker eller placeringer, som en stor del af befolkningen ikke bryder sig om.

Denne gang var Samsung i spotlampernes skær. Adskillige danske medier har i senere tid proklameret, at det smarte TV ikke nøjes med at lytte til stemmekommandoer, som når der skal skrues op eller skiftes kanal, men direkte overvåget din samtale.

Så meget overvåges mobilbrugerne

Var dette tilfældet, kunne du ikke vide dig sikker om følsom eller personlig information ville blive videresendt til en tredjepart, som ville være i strid med dansk lovgivning. Derfor arbejder EU i øjeblikket på en opstramning af reglerne for forbrugernes datasikkerhed.

Hertil har Samsung udsendt pressemeddelelse, der forsikrer forbrugerne om et privat liv i stuen, og at der blot er tale om en misforståelse.

Canada overvåger os via WiFi

Stemmestyringsfunktionen er nemlig kun aktiv ved at holde en knap nede på fjernbetjeningen, og derfor forklarer Kasper Thomsen, salgsansvarlig for TV hos Samsung i Danmark således:

- Helt konkret optager tv’et kun stemmekommandoer, når du laver en specifik søgning ved at klikke på en knap enten på din fjernbetjening eller på skærmen, og når du samtidig taler ind i mikrofonen i fjernbetjeningen. Når stemmestyringen er aktiveret, er der desuden et ikon nede i hjørnet af tv’et, som angiver at funktionen er tændt. Det er en komplet misforståelse, at tv’et skulle stå og optage alle samtaler i stuen, fastslår han.

Overvåg dig selv med PRISM PLUS

Dertil forklares det, at der sammenlagt er to forskellige stemmegenkendelsesfunktioner i Samsung Smart TV.

Man kan enten fange tv’ets opmærksomhed ved at sige ”Hej TV”, og det foregår 100 procent offline, og optagelser gemmes ikke fysisk på tv’et. Den anden er, som forklaret ovenover, ved hjælp af den indbyggede mikrofon i fjernbetjeningen, i samspil med den dedikerede knap, der lader dig stille spørgsmål som ”Hvad skal jeg se i aften klokken syv?”.

Se Samsung pressemeddelelse (på engelsk)

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.