Sandet jord giver ekstra besvær

Det sandholdige jord i Thy kan give VM-pløjerne ekstra udfordringer

Anna Marie McHugh fra WPO studerer jorden ved Bjarne Nielsens gård i Hjardemål, mens han selv (t.v.) og formanden for arrangørgruppen, Karl Kristian Iversen, ser på. Alt skal være forberedt forud for pløje-VM i 2015.Foto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Anna Marie McHugh fra WPO studerer jorden ved Bjarne Nielsens gård i Hjardemål, mens han selv (t.v.) og formanden for arrangørgruppen, Karl Kristian Iversen, ser på. Alt skal være forberedt forud for pløje-VM i 2015.Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJARDEMÅL:Når pløjerne til verdensmesterskaberne næste år sætter skæret i Bjarne Nielsens marker i Hjardemål , vil det give mange af dem lidt ekstra sved på panden.

Jorden er den lidt mere sandholdige udgave, og mange dage uden regn kan give lidt ekstra bøvl med at få plovfurerne til at stå længe nok til kontrol.

- Så må vi jo vande jorden, siger Bjarne Nielsen og viser generalsekretæren for verdensforbundet for pløjning - WPO - ud på markerne, så irske Anna Marie McHugh kan få mulighed for direkte at stikke fingrene i jorden og vurdere dens egnethed.

Sammen med formanden for WPO, kroatiske Tugomir Majdak, er hun på besøg i Thy for at få lagt nogle af brikkerne i det logistiske puslespil, som hører med til at arrangere et VM i pløjning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.