Aalborg

Sang for uskyldige ofre

Steve Cameron indspiller sammen med børnekor fra asylcenter i Vrå

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Claus Søndberg

AALBORG:Der bliver gået til den i Kling Klang Studiet i Kirkegårdsgade i Aalborg i øjeblikket. Her er sangeren Steve Cameron er nemlig i gang med at indspille et nummer sammen med et kor af børn fra verdensklassen i Vrå.

Indtægterne fra sangen, som hedder Innocent Victims, går til Landsforeningen for posttraumatisk stress-syndrom, PTSD, og det er der - ifølge Steve og hans kone Ann - en god forklaring på.

Manglende forståelse

- På trods af alt det, der sker i verden i øjeblikket med krig og flygtninge og terror, er der desværre stadig ikke særlig stor forståelse for, hvordan påvirker os som mennesker, forklarer Steve.

- Jeg havde selv en onkel, som var med i Vietnamkrigen, og han var skør i mindst 6 - 7 år bagefter, tilføjer han.

Selvom teksten til Innocent Victims handler om børn, går indtægterne fra projektet til ikke udelukkende til børn.

- Det kan også sagtens være familiens voksne, som har posttraumatisk stress. Men det påvirker jo børnene alligevel, for det er desværre ofte dem, det kommer til at gå ud over, mener Steve Cameron.

Dirigent ved et tilfælde

Steve Cameron er søn af jazz- og gospelsangerinden Etta Cameron, som døde i 2010. Og selvom han ikke er helt så kendt som hende, lever han også af at synge, komponere og undervise i musik.

- Jeg arbejder normalt sammen med en masse kor både i Aarhus og andre byer. Men det er egentlig lidt af en tilfældighed, for da jeg flyttede til Jylland for 15 år siden, havde jeg ikke nogen erfaring med den slags, men jeg blev alligevel kontaktet af en kirke, som spurgte om jeg ikke ville være dirigent for deres gospelkor, fortæller han.

Laver også en turne

Gospel er stadig en stor del af Steve Camerons liv - blandt andet, når han i december tager på juleturne med en række af sin mors yndlingsnumre. Og indtægterne fra denne tour går også til Landsforeningen for PTSD samt foreningen for Bedre Psykiatri.

- Innocent Victims er egentlig et nummer, jeg skrev for mange år siden. Men det har aldrig været indspillet før. Og en aften da jeg sad hjemme i sofaen og spillede det, sagde min kone pludselig, at det var oplagt at bruge som støttesang. Så nu håber vi, at det kommer til at få stor udbredelse - både via de forskellige platforme, hvor man kan downloade og købe det, men også via You Tube, hvor man kan høre det gratis efterfulgt af en opfordring til at støtte indsamlingen via sms, forklarer Steve.

Støtte til indspilning

Indspilningen i Aalborg støttes af Birgitte Rode fra Kling Klang, som stiller sit studie gratis til rådighed samt Mark Kühn, der både har hjulpet med at optage og arrangere musikken. Og det er også dem, der har skaffet kontakten til verdensklassen fra Vrå, som primært består af børn fra landsbyens asylcenter.

- Vi glæder os til at synge i et rigtigt studie. Men hvad med teksten - er den svær, for vi er jo ikke så gode til engelsk, vil flere af dem gerne vide.

Steve får dog hurtigt ro på gemytterne, og så går korarbejdet og indspilningen ellers i gang.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.