Sankthans fejres flere steder

Her er samlet lidt oplysninger om sankthansfester i lokalområdet

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Mandag aften holdes en række sankthansaftener rundt omkring i landet. I Frederikshavn-området har redaktionen fået orientering om følgende arrangementer:

Knivholt

Danmarks flotteste sankthans fest holdes traditionen tro igen i år på Knivholt.

Idyllen omkring søen danner rammen om en smuk sankthans fest, hvor bålet bliver tændt ude på øen allerede kl. 20 af hensyn til de mange børnefamilier, der skal have børnene hjem i seng, da sankthansaften i år ligger på en hverdag.

Heksen vil igen i år kigge forbi og drille børnene, inden hun tager turen til Bloksbjerg, og hvem der kommer og prøver at holde hende i skak er stadig en velbevaret hemmelighed. Hun skulle nødigt finde ud af det og nå at lave en hemmelig heksedrik imod ham.

Båltaleren bliver i år Morten Dahlberg formand for 3f, og de populære The Bon Fire Cottage Band spiller op til hyggeligt samvær, mens Knivholts Venner står for salget af sodavand, pølser og øl. Skulle man få lyst til et stykke dejlig hjemmelavet kage, vil der også blive mulighed for at købe det af Knivholts Venner sammen med en kop kaffe - alt sammen til meget fordelagtige priser.

Mød op og vær med til at fejre sankthans på Knivholt i de smukke og idylliske omgivelser, som Hovedgården byder på, og som er med til at sætte prikken over i’et til en perfekt sankthansaften. Arrangementet begynder kl. 18, hvor der er tændt op under grillen.

Møllehuset

Også i år kan du tage hele familien med til Bangsbo for at fejre sankthans.

Det traditionsrige bål tændes som altid i dalen bag ved Restaurant Møllehuset, og det sættes i gang med båltale og fællessang kl. 20.30.

Formand for Erhvervsrådet, Karl Erik Slynge, er årets båltaler.

Karl Erik Slynge siger om det at være båltaler:

- Jeg blev glad for henvendelsen om at være årets båltaler i Bangsbo. Hele Bangsbo-området er en perle i Frederikshavn Kommune, og jeg har mange gode minder herfra. Jeg glæder mig til en stemningsfuld aften under de grønne bøgetræer ved Møllehuset.

Der er også mulighed for at spise, inden bålet tændes. Restaurant Møllehuset serverer midsommerbuffet fra 17.30.

Årets heks er lavet af de dygtige damer fra Aktivitetshuset i Sydbyen.

Sankt Hans i Bangsbo arrangeres af Frederikshavn Museumsforening sammen med Restaurant Møllehuset og Bangsboudvalget.

Gærum

Igen i år arrangerer Gærum Samvirke fælles sankthans-bål.

Det foregår ved KFUM Spejderne på Rysholtvej 12 i Gærum. Bålet tændes klokken 20. Årets båltaler er borgmester Birgit Hansen.

Efter bålet er der mulighed for at købe kaffe, æblekage, sodavand og is. I tilfælde af dårligt vejr nydes kaffen i spejdernes aktivitetshal.

Elling

For tiende år i træk indbyder en række foreninger til sankthansfest i Elling. Det er som sædvanlig på pladsen lige øst for Elling Kirke, der bliver arrangeret fest med fælles spisning og hygge fra kl. 18.30.

Elling Slagter bistået af Egon Svendsen ved grillen, serverer to slags grillet kød og en grillpølse, alt med tilbehør i form af salat og kartofler. Madbilletter købes i forvejen hos Min Købmand og hos Elling Slagter. Kolde drikkevarer kan købes på pladsen.

På pladsen rejses et telt, således det er sikret at man kan sidde i tørvejr, såfremt vejrguderne mod forventning skulle vise sig fra den uvenlige side. Det har de ikke gjort de foregående år.

Man er også meget velkommen til at medbringe eget bord og friluftsstole.

Når maden er fortæret holdes der kl. 20:00 båltale af sognepræst Peter Thøgersen, Elling.

Bålet bliver tændt kl. 20.15 , og heksen bliver sendt mod Bloksbjerg.

Igen i år er det Elling Sogns Menighedspleje, FDF i Elling, SEIF og Elling Borger- & Grundejerforening, der står bag arrangementet.

Arrangørerne håber selvfølgelig, at der igen i år vil være opbakning fra nær og fjern, og at man vil benytte sig af det gode tilbud og købe madbilletterne på forhånd, således at det sikres der er mad nok til alle.

Strandby

Klokken 20 arrangerer FDF sankthansaften på Nordre Strand, Nørrevej, Strandby. Båltaler er Hanne Fyenbo, og Det rytmiske Kor underholder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.