Satte ild til sin lejlighed: Bragte andres liv i fare

30-årig mand er blevet varetægtsfængslet i surrogat, sigtet for at have bragt andres liv i fare ved påsat lejlighedsbrand

Foto Jan Pedersen

Foto Jan Pedersen

AALBORG:En 30-årig mand er blevet varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling, efter han søndag eftermiddag satte ild til sin egen lejlighed i lejlighedsbebyggelsen Rughaven i Vejgaard.

Manden er erkendt at have sat ild til lejligheden, men afviser at han havde til hensigt at bringe nogen i fare.

Det fortæller anklager Torben Kaufmann efter grundlovsforhøret i Retten i Aalborg mandag formiddag, hvor manden var sigtet for den alvorlige bestemmelse om brandstiftelse, der har en strafferamme på op til livstid.

Voldsom brand

Bestemmelsen bruges, når nogen bringer andres liv i fare ved brandstiftelsen. Og ifølge anklagemyndigheden var andres liv i fare ved branden, der truede med at brede sig til andre lejligheder i ejendommen.

Branden brød ud omkring klokken 17 søndag eftermiddag, hvor den 30-årige satte ild til sin seng, og da beredskabet ankom til stedet, var flammerne nemlig brudt ud vinduet i lejligheden og var oppe at røre ved lejligheden oven over, fortæller Torben Kaufmann.

Ingen andre kom til skade ved branden, og den 30-årige flygtede selv fra branden ved at springe ud fra altanen.

Havde det dårligt

I retten forklarede den 30-årige, at han havde det psykisk dårligt, og at han havde taget stoffer søndag eftermiddag.

Han forklarede også, at han ikke ville skade nogen, og at han blev overrasket over, at branden udviklede sig så voldsom, fortæller Torben Kaufmann.

Manden kærede ikke sin varetægtsfængsling.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.