Se elevernes fravær på din skole

Nordjysk skole er duks, når det gælder elevers fravær. Værst ser det ud på skole i Vejle

Tornby Skole i Vendsyssel har landets laveste fravær, for eleverne her er i gennemsnit væk fraværende 0,33 dage i løbet af året. Arkivfoto: Henrik Louis

Tornby Skole i Vendsyssel har landets laveste fravær, for eleverne her er i gennemsnit væk fraværende 0,33 dage i løbet af året. Arkivfoto: Henrik Louis

HELE LANDET: Eleverne på de danske folkeskoler med mest fravær mister i gennemsnit et års skolegang i løbet af et skoleliv.

Det viser en analyse, som DR’s Undersøgende Databaseredaktion har lavet af fraværstal for alle årgange og folkeskoler i Danmark. Det er sket på baggrund af tal, som skolerne selv har indraporteret til UNI-C under Undervisningsministeriet.

En af de skoler, hvor eleverne er mest fraværende er Vejle Midtby Skole, hvor eleverne i gennemsnit var væk 20,5 dage sidste skoleår 2012/13. Dermed ligger skolen helt i top over folkeskoler med årgange fra 0. til 9. klasse.

Duks i Nordjylland

I den modsatte ende ligger Tornby-Vidstrup Skole i Nordjylland, hvor eleverne i gennemsnit kunne nøjes med at være fraværende 0,33 dage i løbet af året.

I gennemsnit har alle danske folkeskoleelever i hele landet 11,4 fraværsdage per elev.

At der er langt fra skolerne med højest fravær til dem med lavest, er ikke overraskende, mener Andreas Rasch-Christensen, der er forskningschef på Via University College, der har flere læreruddannelser under sig.

Til gengæld spærrer han øjnene op, når han hører om skolerne med flest fraværsdage per elev.

- 20 dage om året er meget bekymrende. Det har stor betydning både fagligt og socialt, hvis man er så meget væk, siger han.

dr.dk kan du se fraværet på dit barns årgang og sammenligne det med andre klassetrin, skoler og kommuner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.