Se et glasarsenal

Glassamlere inviterer til en snak om de besøgendes egne glas ved udstilling på biblioteket

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:- Det er jo et Kong Christian VIII-glas, vi har her, siger Villy Pedersen og holder vinglasset op i lyset for bedre at kunne betragte det.

- Og det er nok fra omkring 1920-30’erne, byder Erling Vadgaard ind.

De to herrer er begge medlemmer af Glashistorisk Selskab Aalborg*1976 og er i anledning af den første af to glasudstillinger på Frederikshavn Bibliotek i gang med at bestemme oprindelse og historie på et par glas. Det er Lisa Poulsen fra Frederikshavn, der har medbragt glassene.

- Jeg har fået dem fra mine bedsteforældre, men ellers ved jeg intet om dem. Så jeg har taget dem med herhen for det kunne jo være lidt sjovt at finde ud af noget mere, siger hun.

Plads til alle

Tre vitrineskabe er fyldt op med glasgenstande i mange forskellige farver. Både sjældne og let genkendelige ting er udstillet. Det er vigtigt for foreningen at vise, at Glashistorisk Selskab Aalborg*1976 ikke nødvendigvis handler om at samle på unikt og dyrt glas. Her skal være plads til alle med interesse for både glaspynt og brugsglas. Et af skabene indeholder en lille brøkdel af frederikshavneren Ulla Christensens glassamling. Hun har ingen idé om, hvor mange glasgenstande hun rent faktisk har, men hun mener at have omkring 15 fyldte kasser stående hjemme.

- Jeg kan simpelthen ikke gå forbi glas, uden at jeg lige skal se nærmere på det, fortæller hun.

Søger medlemmer

Foreningen mødes flere gange om året, hvor de sælger og bytter glas med glassamlere fra andre regioner. Men interessen for glashistorie og glassamling ser ikke ud til at fange det yngre publikum.

- Vi bliver jo ældre og ældre, så vi har brug for nye medlemmer. Derfor arrangerer vi for eksempel også udstillingen i dag, hvor vi især udstiller glas, som folk kender og kan relatere til. Og vi har det jo rigtigt hyggeligt, for glæden ved glas binder os sammen, siger Torben Kronow, der er bestyrelsesmedlem i Glashistorisk Selskab Aalborg*1976

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.