Aalborg

Se Skalborgs vilde forvandling

Fire luftbilleder fortæller historien om en landsby, der har undergået en forbløffende udvikling. Nu er det tid til at gentænke bydelen, mener politikerne

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Skalborg 1975 - fra midten af årtiet etableres den nordlige del af det område, vi i dag kender som City Syd. Udvikling med fokus på boligudbygning på tværs af området fortsætter frem til 1985, blandt andet med opførelsen af Grønnegården og etablering af fodboldbaner på dyrskuepladsen.

SKALBORG:Et billede siger mere end tusind ord, og noget er der om snakken, hvis man kigger på fire luftbilleder af bydelen Skalborg.

Billeder afslører, at Skalborg har gennemgået en forbløffende udvikling i løbet af en relativt kort årrække.

Første billede er fra 1945 og viser en landsby med marker omkring. Seneste foto er fra 2012, og det viser, hvordan huse er skudt op over det hele, og så er City Syd kommer til.

Blikket på Skalborg tjener også et praktisk formål. Politikerne i Aalborg Kommune ønsker at gentænke bydelen. Målet er en udviklingsplan for Skalborg, der kan skabe en ”fælles vision” for bydelen. Skalborg fremstår i dag som en nedslidt bydel, der skæres igennem af større veje og trafik, og kommunen erkender selv, at udviklingen gennem mange år er sket uden større fokus på kvalitet og helhed.

Som i al moderne byplanlægning inddrages borgerne i processen, og første initiativ er tirsdag 12. maj, hvor Aalborg Kommune arrangerer en byvandring kl. 16.30-18. Mødestedet er Skalborg Station, og turen foregår på cykel og passerer flere af bydelens omdrejningspunkter - blandt andet Sofiendalskolen, City Syd, Grønnegården, dyrskuepladsen og Østerådalen. Byvandringen skulle gerne give deltagerne en ny vinkel på Skalborg og sætte tanker i gang. Tilmelding er nødvendig.

Byvandringen varmer op til et borgermøde tirsdag 9. juni i Skalborggaard Hallen, der bliver startskuddet til en fordebat, hvor udviklingsplanen bliver nærmere forklaret. Blandt de spørgsmål, som presser sig på, er: Hvordan skabes et samlet Skalborg, hvordan kommer man rundt i bydelen, hvilke visioner skal styre udviklingen i Skalborg, og skal Skalborg have sin egen bymidte?

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.