Se video: Fiskestang må give op over for kæmpetun

Endnu en kæmpefisk blev fanget, mærket og genudsat i DTU Aquas mærkningsprojekt

Ole Sanvig Knudsen
Arkivfoto
Erhvervsfiskeri 3. september 2018 17:06 - Opdateret 3. september 2018 17:09

DEN STORE BLÅ HYLDE: DTU Aqua har for tiden et ringmærkningsprojekt af tun i gang - og for at hjælpe forskerne med at fange tun til ringmærkning, er en armada bestående af 50 lystfiskerbåde stået til søs; bevæbnet med fiskestænger. Og når fisken er stor nok, så kan selv det tunge grej give op, som man kan se på videoen her (fisken tog ikke skade):

Det Claus Sørensen fra Marineexperten.dk, der fik den store tun på krogen. En tun der var tæt på at være lige så stor som den, der forleden blev taget nord for Skagen, og som vejede 335 kilo.

Målet med fiskeriet er at udstyre omkring et antal tun med elektroniske sendere og sætte fiskene fri igen, så senderen efter et år kan sende information om fiskenes vandringsmønster, hvor de svømmer hen, vandtemperaturer og meget andet data til forskerne på DTU Aqua.

Fra 1920’erne til 1960’erne blev der fanget masser af blåfinnet tun i Kattegat og Øresund. Herefter forsvandt fisken, formentlig på grund af overfiskeri ikke bare i Danmark og Sverige, men også i Atlanterhavet og Middelhavet, men nu er de altså ved at vende tilbage - tilsyneladende i ret stort tal.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...