Seksuelle overgreb på søster gav to år

Landsretten dømmer 45-årig mand for overgreb begået i Sæby

SÆBY:Det var tæt på, at en 45-årig mand aldrig var blevet stillet for en dommer for sin forbrydelse - men nu har han udsigt til to år bag tremmer.

Sådan er konklusionen, efter at den 45-årige mandag ved Vestre Landsret i Aalborg blev idømt to års ubetinget fængsel for seksuelle overgreb begået mod sin lillesøster.

Den dømte kommer oprindeligt fra Iran og er den ældste i en søskendeflok på syv. Han var tiltalt for at have begået overgreb mod søsteren i årene fra 1993 og frem til 1999, mens familien boede ved Sæby. Lillesøsteren er i dag 29 år.

Anmeldt i sidste øjeblik

Når det var tæt på, at sagen aldrig var blevet bragt for retten, hænger det sammen med, at der på gerningstidspunktet var en forældelsesfrist på ti år for seksualforbrydelser - regnet fra offerets fyldte 18. år (i dag regnes forældelsesfristen fra det 21. år).

Sagen fra Sæby var således på vej til at falde for forældelsesfristen, da søsteren indgav sin anmeldelse - og blot fire dage før fristen i efteråret 2012 blev overskredet, blev der så rejst sigtelse mod den 45-årige.

Efterfølgende har sagen mod ham så rullet, og i marts 2013 blev han idømt to og et halvt års fængsel ved byretten i Hjørring.

Nedsat straf

Den 45-årige valgte efterfølgende at anke afgørelsen til landsretten, og her besluttede fem af de seks domsmænd mandag at sænke straffen til to år - en enkelt ville fastholde de to og et halvt års fængsel.

- Det her er foregået på flere adresser i Sæby, og på én af adresserne har man ikke fundet det bevist, at der er foregået overgreb, forklarer Karina Skov fra anklagemyndigheden.

Konsekvensen af det blev, at den 45-årige ”kun” blev dømt for overgreb begået fra 1995 og fremefter, hvor lillesøsteren var mellem 10 og 11 år.

Den 45-årige har hele tiden nægtet sig skyldig.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden