Senior-surf dag på kommunens biblioteker

I år er skuespiller Flemming Jensen ambassadør for Seniorsurf-dagen.

SKAGEN:Er du nysgerrig på internettet?

Så kom og få stillet din nysgerrighed torsdag 9. oktober og tag gerne en ven eller nabo med. Seniorsurf-dagen er en mulighed for ældre i alle aldre til at udforske internettet på en sjov og tryg måde i selskab med andre nysgerrige seniorer og kompetente it-undervisere på landets biblioteker og datastuer.

I år er skuespiller Flemming Jensen ambassadør for Seniorsurf-dagen. Flemming mener, at noget af det vigtigste for ældre mennesker er at bevare nysgerrigheden og lysten til at udforske.

- Nysgerrighed er forudsætningen for liv og i den sammenhæng er internettet faktisk en gave til os alle sammen. Ikke blot er det verdens største leksikon, hvor vi kan finde svar på stort set alt. Det er også her, vi kan læse nyheder, og fra 1. november digital post fra det offentlige. Det er her, vi kan finde rejser og blive begravet i regulære tsunamier af billeder af is-spisende børnebørn. Men frem for alt er det her, vi kan få stillet vores nysgerrighed, siger han.

De fleste danskere ser på overgangen til et mere digitalt liv på samme måde som Flemming, men der er også mennesker, som synes, det er lidt skræmmende eller svært.

Det er derfor Ældre Sagen, Danske Seniorer, Telecentre Danmark, bibliotekerne og Digitaliseringsstyrelsen igen i år afholder Seniorsurf-dagen, der skal vise de ældre internettets mange muligheder og give dem blod på tanden til selv at surfe videre.

Flemming vil rejse rundt i landet til udvalgte it-undervisningssteder, hvor han med en god portion humor, og med mere end ét glimt i øjet, vil gøre sit yderste for at motivere nye it-brugere med personlige anekdoter og fortællinger om egne erfaringer med it og internet.

9. oktober holder biblioteker, Ældre Sagens it-undervisningstilbud, Danske Seniorer og Telecentre Danmarks datastuer åbent hus og inviterer ældre indenfor til en hyggelig dag i internettets tegn.

Her får alle mulighed for at deltage i en digital quiz, som DR har udarbejdet. Quizzen giver smagsprøver på en digital hverdag, hvor internettet inspirerer til nysgerrighed og hjælper til at få spændende oplevelser. Blandt dem, som gennemfører quizzen, bliver der trukket lod om flere flotte præmier.

Erfaringerne fra tidligere år er, at når man først bliver bidt af internettet, så får man hurtigt mod på mere.

Frederikshavn Kommunes Biblioteker deltager også i seniorsurf-dagen med arrangementer på henholdsvis Skagen, Frederikshavn og Sæby Biblioteker fra klokken 10-12.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.