Seniorer presser boligforening

Hvis ikke Hobro Boligforening vil åbne affaldsskakterne, så må de i stedet bygge elevatorer, mener Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune.

Hobro Boligforenings formand, Mads Gammelmark, har forklaret, at man ikke kan bruge affaldsskakterne af miljømæssige årsager, men den går ikke, mener Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune.Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Hobro Boligforenings formand, Mads Gammelmark, har forklaret, at man ikke kan bruge affaldsskakterne af miljømæssige årsager, men den går ikke, mener Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune.Foto: Lars Pauli Lars Pauli

HOBRO:Hvis Hobro Boligforening ikke på tilfredsstillende vis sørger for, at ældre lejere kan komme af med deres affald, må man enten bibeholde de gamle affaldsskakter.

Eller alternativt at sørge for, at der installeres elevatortårn i tilknytning til bebyggelsen.

Det krav stiller seniorrådet i Mariagerfjord Kommune som svar på den sag, Hobro Boligforening for nogen tid siden anlagde ved retten for at få medhold i, at man med god ret nedlægger sine gamle affaldsskakter.

Begrundelsen lød blandt andet, at affaldsskakter er uhygiejniske, fordi nogle lejere ikke emballerer deres køkkenaffald forsvarligt, hvorfor det står ned i bunden af kælderskakten og lugter.

- Selvfølgelig skal folk sørge for at emballere deres affald forsvarligt. Derom skal der ikke herske tvivl, siger Karl Christensen, der er formand for seniorrådet.

- Men når systemet fungerer, så tømmes indholdet i nedfaldsskakten jo ned i en grøn container, som kan rulles væk, når den er fyldt.

Og det er seniorrådets holdning, at affaldsskakter så vidt muligt skal bevares af hensyn til gangbesværede lejere.

Man kan ikke forlange, at de skal ringe for at få afhentet deres affald, sådan som boligforeningen har tilbudt.

- Og hvis boligforeningen insisterer på at nedlægge affaldsskakterne, må det være et krav, at man i stedet skruer et udvendigt elevatortårn på bebyggelsen af hensyn til ældre og gangbesværede, insisterer Karl Christensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.