Sennepsgas og granater: Det kan være farligt at grave efter nazi-skat

- Hvis vi hører om folk, der graver i området, vil vi nok kigge forbi, siger vagtchef om påstået fund af stor nazi-skat

Opfinder Jørgen Christensen mener, at han har fundet en nazi-skat i Asaa. Men der er ingen planer om at gå i gang med at grave. Foto: Jesper Thomassen

Opfinder Jørgen Christensen mener, at han har fundet en nazi-skat i Asaa. Men der er ingen planer om at gå i gang med at grave. Foto: Jesper Thomassen

ASAA:Da NORDJYSKE Medier forleden berettede om opfinder Jørgen Christensens påståede fund af en stor nazi-skat i Asaa, afviste museumsinspektør Sidsel Wåhlin fra Vendsyssel Historiske Museum, at der skulle graves i området. Hun advarede desuden generelt mod at grave på findestedet.

- Man må ikke grave under pløjedybde. Det kræver en tilladelse. Det kan desuden være meget farligt at grave i krigens efterladenskaber. Hvis der er nogle kamre eller bunkers, så kan de være fyldte med sennepsgas, granater eller andet farligt krigsmateriel, forklarede Sidsel Wåhlin.

Med kun cirka 80 meter til nærmeste til nærmeste beboelse, har Nordjyllands Beredskab nu skønnet, at det ville være på sin plads, at politiet vurderede situationen.

- Politiets vagthavende må vurdere, om der skal ageres på oplysningerne. Hvis politiet skønner der er brug for at gøre noget, så er beredskabet naturligvis klar. siger indsatsleder Anders Brosbøl.

Hos Nordjyllands Politi har vagthavende Michael Elkjær vurderet oplysningerne og læst historien i NORDJYSKE og vurderer, at der ikke er grund til at politiet går ind i sagen.

- Der er jo ikke fundet noget konkret, og det er heller ikke tilladt at grave, så vi vil foreløbig ikke agere på oplysningerne. Men det er klart, at hvis vi hører om folk, der begynder at grave i området, så vil vi nok lige kigge forbi og få det stoppet, siger Michael Elkjær.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.