Serritslev får et mini-varmeværk Tre institutioner går sammen om varmeværk

Arkivfoto

Arkivfoto

SERRITSLEV:Serritslev får nu et mini-varmeværk. Det er de tre institutioner, Vendelbohallen, Nørreådal Friskole og Idrætsforeningen PSI, der får fælles varmekilde. Det bliver et biobrændselsfyr, hvor brændslet er træpiller.

Vendelbohallens varmeanlæg og skolens anlæg er ved at være nedslidt, og så var det nærliggende, at de tre naboer gør fælles front.

Der er tale om en investering på ca. 500.000 kr. Men der er bevilget 100.000 kr. fra SE Vækstfond Nyfors, ligesom flere andre fonde har bidraget.

- Men investeringen er tjent ind på få år, fortæller den tidligere formand for Vendelbohallens bestyrelse, smedemester Jens Andersen.

Formand for Nørrådal Friskoles bestyrelse, Jesper Støwe Kristiansen, imødeser en besparelse på mellem 75.000 kr. og 100.000 kr. årligt på skolens varmeregning, der i dag er på ca. 250.000 kr. på årsbasis.

Det er planen, at fyret skal opstilles i Vendelbohallen, og der skal opstilles en container eller en silo til træpillerne.

Vendelbohallens naturgasfyr er 27 år og skolens 30 år.

Serritslev var som bekendt den første by i Danmark, der fik naturgas. Forbrugerne blev forsynet med naturgas fra tanke, inden naturgasledningen blev gravet ned.

Mellem 90 og 95 procent af Serritslevs husejere har i dag naturgas.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Flår medalje af Helgstrand: Hest pumpet med medicin aftenen før stævne
Luk