Sædelighedsforbrydelser

Sexdom til nordjysk behandler

52-årig dømt for at krænke patienters blufærdighed

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

NORDJYLLAND:En 52-årig behandler med praksis i Nordjylland er fredag ved byretten i Randers kendt skyldig i at have krænket fire patienters blufærdighed adskillige gange.

Dommen blev 60 dages fængsel samt en frakendelse af retten til at behandle patienter de kommende fire år.
Manden har under hele sagen nægtet sig skyldig og ankede dommen på stedet. Retten har nedlagt forbud mod at nævne mandens navn og stilling.

Tog på patienterne

I dag arbejder den 52-årige som selvstændig behandler i Nordjylland, mens krænkelserne fandt sted i perioden oktober 2008 til marts 2010, da han arbejdede på en klinik i Randers.

Den 52-årige blev kendt skyldig i at have befølt og taget på patienter.
Det skete i forbindelse med behandlingerne, når de kvindelige patienter kun var iført undertøj, og krænkelserne fandt sted utallige gange.

Frifundet i to forhold

Derimod blev han frifundet i to forhold om blufærdighedskrænkelser samt for at have givet flere af patienterne et klap i numsen, når de forlod klinikken efter endt behandling.

Et klap, som han i retten har forklaret som en venlig hånd, når han rutinemæssigt førte patienterne ud af klinikken for at kunne komme i gang med behandlingen af en ny patient.
Det var klager fra hundredvis af patienter, der fik hans tidligere arbejdsgiver til at fyre den 52-årige og melde sagen til politiet.

Dømt for groveste forhold

Senioranklager Mette Venge Olesen førte 16 vidner under retssagen.

- Jeg er tilfreds med, at der er sket domfældelse i de groveste forhold, siger hun om byrettens dom.