Kemikalier

Sexlegetøj: Kvinder vil have dildoer af træ

Danskerne blevet mere bevidste om, hvad de putter op i sig selv, siger sexolog

Dildoen med ftalater er på retur. Arkivfoto

Dildoen med ftalater er på retur. Arkivfoto

DANMARK:Siden Sundhedsstyrelsen tilbage i 2006 påpegede, at visse former for sexlegetøj indeholdt høje koncentrationer af hormonforstyrrende ftalater, er danskerne blevet mere bevidste og kræsne i forhold til valget af de stimulanspræparater, de bruger under hyrdetimen i soveværelset, skriver metroxpress.

Trædildoer, økologiske massageolier og glidecremer uden kemi er blevet et stort hit blandt en række danskere, som ifølge sexolog Joan Ørting er trætte af forbudte E-numre. Også forneden.

- Ligesom vi går op i, hvad vi putter i munden, når vi spiser, er vi nu også blevet mere bevidste om, hvad vi putter op i os selv. Det er jo vores anden mund, siger Joan Ørting til metroxpress.

Økotendens boomer

Hos sex-shoppen Lust.dk i København går salget af trædildoer og andre økologiske sexremedier som varmt brød. Over for metroxpress fortæller indehaver Sabina Elvstam at økotendensen, som, hun mener, er udsprunget i Skandinavien, for alvor er boomet inden for det seneste år.

- Vi oplever i langt højere grad, at danske kvinder i dag går op i kvalitet. Det må gerne koste lidt mere, men så samtidig være i orden, fortæller Sabina Elvstam og understreger, at økologisk sexlegetøj er cirka 20 procent dyrere end ikke-økologisk. Lidt ligesom prisforskellen på regulær mælk og økomælk.

Fakta: Kemiske stoffer i sexlegetøj

Sundhedsstyrelsens rapport fra 2006, ’Kortlægning og sundhedsmæssig vurdering af kemiske stoffer i sexlegetøj’, viste, at nogle former for sexlegetøj indeholdt høje koncentrationer af hormonforstyrrende ftalater, som mistænkes for at skade mænds sædkvalitet, give drengebørn misdannede kønsorganer og fremskynde pigers pubertet, så de for eksempel udvikler bryster i otteårsalderen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst