SF skifter ikke holdning som vinden blæser

SF-gruppen skriver om energi og vindmøller

VINDMØLLER:SF er byrådets eneste parti, der tager grøn omstilling alvorligt. Det blev tydeligt, da et flertal i TMU afviste planer om vindmøller ved Lørslev og Gjurup og dermed løb fra den overordnede energiaftale, som alle havde stemt for få måneder forinden. Mange borgerprotester og et forestående kommunalvalg fik dem til at foretrække den fossile og sundhedsfarlige løsning. SF lyttede også til protesterne, men måtte konstatere, at de byggede på myter uden nogen faktuel rod i virkeligheden.

Den nuværende energiforsyning er langt farligere og mere belastende end vindenergien vil være. Der er klare støjgrænser for møller (også lavfrekvent), som ikke MÅ overskrides. Bliver de det, SKAL en mølle stoppe øjeblikkeligt. I fx Lørslev vil de nye møller (p.g.a. nedrivning af min. én gammel) betyde et støjfald – også for lavfrekvent støj. I dag overskrider trafikstøj sundhedsgrænsen for 723.000 boliger.

Det tolereres, selv om det er langt mere sundhedsfarligt. De tilsammen ni møller ville kunne energiforsyne 22.300 husstande i kommunen. Prisen: At de nye møller kan ses på større afstand end de nuværende. I den energiplan man nu løber fra, ville ca. 30 høje møller erstatte de nuværende ca. 125 møller – og endda resultere i den dobbelte energiproduktion. Dén plan har nu fået et alvorligt skud for boven. Til skade for både sundhed og miljø - men også for kommunens erhvervsklima! Interessenter har bekostet millioner i forundersøgelser, opkøb af huse, gamle møller o.l., for at kunne opfylde kravene i en visionær plan, som man nu løber fra. Skammeligt!

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.