Shitstorm mod Jensen’s Bøfhus kostede dyrt

Navnestrid med nordjysk fiskerestaurant får skylden for kæmpe-minus

Jensen’s Bøfhus blev ramt hårdt på pengepungen af shitstormen. Foto: Kim Dahl Hansen

Jensen’s Bøfhus blev ramt hårdt på pengepungen af shitstormen. Foto: Kim Dahl Hansen

NORDJYLLAND:En navnestrid mellem den nordjyske Jensens Fiskerestaurant i Sæby og den landsdækkende restaurantkæde Jensen’s Bøfhus har kostet restaurantkæden dyrt.

Jensen’s Bøfhus vandt godt-nok navnestriden i retten - striden om retten til at bruge navnet ”Jensen” i sit firmanavn - men det udløste en regulær ”shitstorm” på nettet, hvor tusinder og atter tusinder af vrede borgere bebudede, at de ville boykotte Jensen’s Bøfhus for at have trynet fiskerestauranten i Sæby.

Underskud på 30 mio. kr.

Den ”shitstorm” gjorde ondt på restaurantkæden.

Firmaet bag Jensen’s Bøfhus - Jensen’s Food Group A/S - endte med at få underskud på 30 millioner kroner i 2014.

Palle Skov Jensen, som ejer Jensen’s Bøfhus, konstaterer i en pressemeddelelse, at striden med Jensens Fiskerestaurant i Sæby og den efterfølgende ”shitstorm” betød færre gæster.

- Det har været et svært år for os, og regnskabet er naturligvis på ingen måder tilfredsstillende. Men modstand motiverer også, så vi har iværksat en lang række tiltag for at opgradere og forny Jensen’s Bøfhus, ligesom vi har lært af ”shitstormen”, lyder det fra Palle Skov Jensen fra Jensen’s Bøfhus.

Bøf-Palle: Mediernes skyld

Han giver medierne en del af skylden for, at den store restaurantkæde blev ramt af en ”shitstorm” og folkets vrede:

- I medierne fremstod sagen om Jensens Fiskerestaurant som Davids kamp mod Goliat. Den faktuelle sandhed var, at sagen kun havde vores interesse, da Jensens Fiskerestaurant var ved at åbne restaurant nr. 4 i en ekspanderende kæde, hvor man tydeligvis lukrerede på vores brand. Det gav Højesteret os ret i. Men vi var tydeligvis ikke dygtige nok til at få forklaret denne misforståelse. Det vil vi være bedre til i fremtiden, forsikrer han og understreger, at Jensen’s Bøfhus fortsat vil forsvare sine navnerettigheder:

- Hos Jensen’s synes vi, at konkurrence holder os skarpe overfor kunderne, men det skal være på fair vilkår og uden man stjæler vores goodwill. Vi ønsker selvfølgelig ikke at knægte en enkelt restauratør, men hvis andre restauranter eller kæder som Jensens Fiskerestaurant misbruger vores brand og logo, vil vi selvfølgelig gøre indsigelser, siger Palle Skov Jensen.

Jensen’s Bøfhus’ meddelelse om årsregnskabet

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.