Sidste bødesag om mølleprotest

En gruppe ældre borgere forsvarede sig i retssag om testcenteret

De seks sigtede ville se på rydningsarbejdet til det, der senere blev adgangsvejen til testcenteret, og det endte med, at de blev præsenteret for en bøde på 1500 kroner til hver.Arkivfoto: Diana Holm <i>diana.holm@nordjyske.dk</i>

De seks sigtede ville se på rydningsarbejdet til det, der senere blev adgangsvejen til testcenteret, og det endte med, at de blev præsenteret for en bøde på 1500 kroner til hver.Arkivfoto: Diana Holm diana.holm@nordjyske.dk

ØSTERILD:En tidlig morgen i august sidste år valgte seks lokale borgere at tage en tur ud i Østerild Klitplantage for at se på rydningsarbejdet til det kommende vindmølletestcenter.

Alle var blandt de aktive, som havde arrangeret demonstrationer på blandt andet Christiansborg, og nu ville de også se på rydningsarbejdet, som var gået i gang et par uger før.

Men gruppens valg om at gå ind i området fra Gl. Aalborgvej endte med, at der dukkede fire politibetjente op og sigtelser mod alle for at overtræde ordensbekendtgørelsen og en nu overstået retssag, hvor de seks fik mulighed for at forsvare deres handling.

De fastholdt, at det var helt spontant, at de gik ind mod en af rydningsmaskinerne og at føreren havde stoppet maskinen.

Om dommeren også vurderer, at der ikke var brudt nogen regler, må de seks vente med at få at vide til 7. januar.

Muligvis en frifindelse, for de kunne alle fortælle, at ingen havde bedt dem om at gå, før de pludselig stod med en sigtelse på halsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.