Sidste svingom i Cosy Club

Pigtrådsbal i Det Musiske Hus med legendarisk popklub den 5. maj

Cosy Club genopstod i 2015, og de gamle pigtrådsdrenge og -piger mødtes igen i 2016 og 2017. 5. maj lukker og slukker Cosy Club med fire timers pigtrådsbal.Arkivfoto: Henrik Louis

Cosy Club genopstod i 2015, og de gamle pigtrådsdrenge og -piger mødtes igen i 2016 og 2017. 5. maj lukker og slukker Cosy Club med fire timers pigtrådsbal.Arkivfoto: Henrik Louis

FREDERIKSHAVN:Peter Belli har rullet pigtråden sammen og indstillet karrieren, og 5. maj tager Cosy Club den allersidste svingom til ægte pigtrådsmusik i Det Musiske Hus.

Frederikshavns legendariske popklub var i perioden 1961-1967 det lokale pigtrådstempel og Danmarks tredjestørste popklub. Cosy Club holdt til på Bechs Hotel i Jernbanegade, hvor Nordjyske Bank i dag residerer.

I 2015 genopstod Cosy Club i Det Musiske Hus med resterne af de originale pigtrådsband på scenen suppleret med enkelte musikere af yngre dato, og både i 2015, 16 og 17 lykkedes det at skrue tidsmaskinen tilbage til de glade tressere til rytmerne af musikken, der ændrede verden.

Den allersidste dans...

Men alting har en ende, og Cosy Club en naturlig udløbsdato. Derfor er det uigenkaldeligt sidste dans, når Cosy Club Vol. 4 den 5. maj i år lukker og slukker historien om Frederikshavns legendariske pigtrådsklub.

Det bliver med et fire timers popbal med fire af de gamle bands:

The Claimbers, Frederikshavns første rigtige pigtrådsband, blev dannet i 1961, før The Beatles og The Rolling Stones havde brudt lydmuren og ændret musikhistorien for evigt.

The Claimbers stiller med guitaristen Kurt Svensson og bassisten Villy Petersen fra den originale besætning suppleret med trommeslageren Claus Dalsgaard og guitaristen Flemming Holmberg Christensen.

The Firebirds startede i 1963, men blev mest kendt i 1965-udgaven, hvor bandet blev gendannet af en håndfuld musikere, hvis gennemsnitsalder var 15-16 år.

Firebirds tæller i dag tre af de originale medlemmer: Søren Ole Knudsen, Benny Mortensen og Jan Møller.

The Arrows er i sin nuværende skikkelse dannet i 1968, som en fusion mellem de to klassiske ålborgensiske pigtrådsbands, The Arrows og The Hunters.

Varmede op for The Hollies

Brønderslev-bandet The Pretenders blev dannet i dets endelige udgave i sommeren 1966 og var opvarmning, da The Hollies i maj 1966 spillede i PG-klubben.

Bandet stiller i den originale besætning.

Billetsalget er startet på www.arenanord.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.