Siemens indvier stort testcenter

Syv vingeteststande i Aalborg og tre i Brande udgør tilsammen det største vingetestanlæg i verden

Statsminister Helle Thorning Schmidt stod for indvielsen af testcentret.Foto: Claus Fisker/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Statsminister Helle Thorning Schmidt stod for indvielsen af testcentret.Foto: Claus Fisker/Scanpix Scanpix Denmark

AALBORG:Siemens Wind Power har netop indviet, hvad man kalder verdens største testfacilitet for vindmøller, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Testcentret ligger dels i Aalborg og dels i Brande, og det var i Brande, at indvielsen, som statsminister Helle Thorning Schmidt stod for, blev gennemført.

I Brande kan man afprøve hoved-komponenterne i virksomhedens vindmøller, nemlig generatorer, hovedlejer og komplette naceller (maskinhuse).

I Aalborg kan Siemens fremover på syv vingeteststande udføre tests i fuld skala af vindmøllevinger, inklusiv verdens længste vinge i drift, den 75 meter lange B75-vinge.

- De investeringer, vi i dag foretager inden for test og udvikling af teknologier og komponenter, kommer vores kunder til gode i morgen, forklarer Jan Kjærsgaard, administrerende direktør i Siemens Wind Power A/S.

Tilsammen breder de to nye testcentre sig over mere end 27.000 kvadratmeter. De syv vingeteststande i Aalborg og de tre i Brande udgør tilsammen det største vingetestanlæg i verden både i størrelse og omfang.

Faciliteterne i Aalborg er ikke kun i stand til at teste Siemens længste vinger, men også endnu længere vinger.

Dermed er man rustet til fremtiden, og det kan hurtigt blive aktuelt med længere vinger end i dag, hvor de allerede er længere end andre sammenlignelige strukturer. Vingen på en Airbus 380 er ikke engang halvt så lang som B75 vingen.

I de nye testcentre udfører Siemens afprøvninger, der skal illudere de belastninger, som en mølle udsættes for i hele sin levetid og faktisk mere til. Når man lægger de store belastninger over en kort periode påvirker det nemlig møllen mest, lyder det fra Siemens.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.